Как да се отървете от ужасните котки в градината?

Как да се отървете от ужасните котки в градината?

Защо са опасни котките?

Прогонете котките с помощта на препарати

Кога се нуждаете от ултразвуков апарат за отърваване от котки? 

Защо се нуждаем от уред за прогонване на котки? 

Как действа уредът?

Ултразвукът вреди ли?

Какво трябва да направя, за да се сдобия с устройство за отърваване от котки?


Превърнали сте двора си в малко райско кътче, където намирате спокойствие от забързаното ежедневие. Положили сте много усилия за тревните площи, имате зона за релакс, място за игра на децата и за барбекю с приятели, много цветя, а дори и малка зеленчукова градина. Но, уви дворът ви често е посещаван от улични котки. За да спрете влизането им във вашата градина ще се нуждаете от хуманни средства за отърваване от тях като ултразвуков електронен апарат или препарати.

Защо са опасни котките?

Уред за прогонване на котки на достъпна цена.

Те са много сладки и миловидни бозайници, но уличните представители на вида са преносители на много болести, като бяс, кел, кожен лишей, глисти, токсоплазмоза и др. На домашните се дават превантивно различни лекарства, което ги предпазва от разболяване, както и да станат преносители на много от тези болести.

Заразяването може да стане чрез одраскване докато галим и милваме тези животни. А също така може и да заразят вашата градина или пясъчник, като заравят своите изпражнения в почвата или пясъка. Най-уязвими са малките деца, защото те пипат навсякъде и често лапат различни предмети или просто си лапат ръцете.

Въпреки, че съществуват много и разнообразни лекарствени препарати за обезпаразитяване и борба с тези болести, те са широко разпространени при домашните любимци, и по-специално при котките. Но вие не можете да контролирате този процес при уличните четирикраки. Единственият начин е да ограничите достъпа им до дома и градината, а това може да стане с изпитани методи като ултразвук или ароматни вещества. 

Прогонете котките с помощта на препарати

Подобно  на други бозайници с добро обоняние, котките също избягват определени миризми и площите, обработени с тях. Смята се, че тези четирикраки не понасят миризмата на цитруси като портокали и лимони. В случай, че не искате да инвестирате средства, може да опитате сами да приготвите разтвор на цитрусов плод с вода. Ако все пак решите да заложите на изпитани препарати за отблъскване на вредители, винаги спазвайте инструкциите за ползване, като голямо значение има и честотата на обработката (особено в случай на по-влажно или дъждовно време). Свържете се с консултантите от Ню Фреш, ако се интересувате от водоустойчиви гелове и гранули или спрейове и направете своята поръчка. 

Кога се нуждаете от ултразвуков апарат за отърваване от котки? 

Тези малки и подвижни четирикраки са способни да преодолеят всяка ограда и да проникнат в градината ви. Ще успеят да прескочат висок зид, да намерят малка пролука в него или да се покатерят на дърво и да прескочат в двора ви. 
Единственото трайно и доказано средство за отърваване от набезите на натрапниците е ултразвуков електронен апарат. 

Предимства: 

  • Изпитан метод за отърваване от вредителите; 
  • Охранява денонощно; 
  • Монтира се лесно и бързо;
  • Може да се ползва практически навсякъде – вън и вътре в дома;
  • Добра инвестиция, която не изисква поддръжка и се отплаща във времето. 

Защо се нуждаем от уред за прогонване на котки? 

Котките са малки и много подвижни животни, каквато и ограда да сложите те ще намерят начин да проникнат в градината ви. Ще успеят да прескочат високата ограда, да намерят малка пролука в нея, или да се покатерят на високо дърво и да прескочат в двора ви. Много трудно е да ограничите достъпа на тези животни до вашия двор. Това ще бъде възможно само ако ги накарате да се чувстват неконфортно там. Използването на уред за прогонване на котки може да ви помогне.

Уреди за прогонване на котки и кучета - най-доброто решение за градината.

Как действа уредът?

Електронните устройства за отърваване от нежелано присъствие използват дългогодишни проучвания върху поведението на вредителите и техните особености. Устройствата излъчват ултразвук в честотен диапазон, който се чува само от целевия вредител и който е особено неприятен за него. Тези силни сигнали влияят на слуха и нервната система на нашествениците, създавайки в зоната на действие неблагоприятни условия за пребиваване. 

Първоначално е възможно котката да се приближи до уреда или дори да легне пред него, в опит да защити територията си, но след няколко дни ще се откаже и като следствие ще спре напусне собствеността ви. 

Предимство на уредите, които ще намерите на NewFresh.org e, че могат да работят при всякакви атмосферни условия – включително сняг и минусови температури. Имаме модели, които се захранват чрез адаптери и батерии, както и такива със соларни панели. 

Този вид електронни устройства за отърваване от натрапниците работят със сензор за движение и топлина, включвайки се само когато в обхвата им навлезе топлокръвен обект. По този начин се запазва живота на батерията и се гарантира, че вредителят няма да привикне към излъчваните от устройството сигнали. Те ще се активират и изключват, създавайки смут и дразнение у нашествениците.

След период от около 2 седмици на употреба на ултразвуковите машинки, натрапниците преустановяват посещенията си. Въпреки това е задължително уредът за отърваване от котки да остане включен за защита. 

Ултразвукът вреди ли?

Ултразвукови уреди срещу котки и кучета - изгодни цени. Действието на апаратите с ултразвук не е опасно за Вас, малките деца или възрастни хора. Звукът, който се излъчва не се чува от хората, така че дори когато е включен, ще може да се насладите на спокойствието във вашата градина.

Апаратите за отърваване от котки, кучета и диви животни не въздействат върху таралежи, птици, риби, а също така може да няма ефект и върху четирикраки, които имат проблеми със слуховия апарат, или са от екзотични породи.

Това е хуманен метод за отърваване от вредителите, безвреден е за тях. Просто ги приучва да стоят далеч от вашата градина. 

Какво трябва да направя, за да се сдобия с устройство за отърваване от котки?

Свържете се с нас - Ню Фреш ООД и ние ще Ви даден професионален съвет как да се справите с нежеланите посетители във Вашия двор.

 

 

Уреди за прогонване на нежалните котки - перфектно решение!

Един от моделите, които можем да Ви предложим е CATWATCH. Разработен е от водеща компания във Великобритания през 1993 г. Той е преминал успешно тестовете на Кралското дружество за защита на птиците (RSPB - Royal Society for the Protection of Birds) и е доказал, че котките не посещават дворовете, в които е поставен този уред, като същевременно е напълно безвреден за домашните и диви птици. Покрива площи до 125 кв.м.

И не само - имаме и комбинирани уреди, които действат безотказно както за отърваване от котки, така и срещу нежеланите кучета в градината. А също и ултразвукови апарати срещу лисици, зайци, гризачи и др. бозайници. 

Доверете се на опита ни като Експерт в прогонването на вредители и заедно ще направим най-добрия избор!

Публикувано от Ню Фреш