Писна ли Ви от ужасните котки в градината?

Писна ли Ви от ужасните котки в градината?

 

Писна ли Ви от ужасните котки в градината?


Защо са опасни котките?

Защо се нуждаем от уред за прогонване на котки? 

Уредът за прогонване на котки – как действа?

Уредът за прогонване на котки вреди ли?

Какво трябва да направя, за да се сдобия с уред за прогонване на котки?

 

 

 

 

Вашият двор се е превърнал в малко райско кътче, където намирате спокойствие от забързаното ежедневие. Положили сте много усилия за тревните площи, имате зона за релакс, място за игра на децата и за барбекю с приятели, много цветя, а дори и малка зеленчукова градина. Но, уви дворът ви често е посещаван от улични котки. За да спрете влизането им във вашата градина ще се нуждаете от уред за прогонване на котки.

Защо са опасни котките?

Уред за прогонване на котки на достъпна цена.

Котките са много сладки и миловидни животни, но уличните котки са преносители на много болести, като бяс, кел, кожен лишей, глисти, токсоплазмоза  и др. На домашните котки се дават превантивно различни лекарства, което ги предпазва от разболяване, както и да станат преносители на много от тези болести.

Заразяването може да стане чрез одраскване докато галим и милваме тези животни. А също така може и да заразят вашата градина или пясъчник, като заравят своите изпражнения в почвата или пясъка. Най-уязвими са малките деца, защото те пипат навсякъде и често лапат различни предмети или просто си лапат ръцете.

Въпреки, че съществуват много и разнообразни лекарствени препарати за обезпаразитяване и борба с тези болести, те са широко разпространени при домашните любимци, и по-специално при котките. Но вие не можете да контролирате този процес при уличните котки. Единствения начин е да ограничите достъпа им до вашата градина, а това може да стане само с уред за прогонване на котки.

Защо се нуждаем от уред за прогонване на котки? 

Котките са малки и много подвижни животни, каквато и ограда да сложите те ще намерят начин да проникнат в градината ви. Ще успеят да прескочат високата ограда, да намерят малка пролука в нея, или да се покатерят на високо дърво и да прескочат в двора ви. Много трудно е да ограничите достъпа на тези животни до вашия двор. Това ще бъде възможно само ако ги накарате да се чувстват неконфортно там. Използването на уред за прогонване на котки може да ви помогне.

Уреди за прогонване на котки и кучета - най-доброто решение за градината.

Уредът за прогонване на котки – как действа?

Уредите за прогонване на котки могат да работят при всякакви метеорологични условия. Захранва се от една 9 V батерия или чрез соларен панел. В тях има вградени сензор за движение и топлина. Когато в обхвата на сензорите се появи котка, уредът издава кратък и писклив звук с определена честота, която се чува само от вредителите.

Реакцията на отделните котки може да бъде различна. Някои ще се уплашат и ще избягат, други ще възприемат този уред за прогонване на котки, като нахлуване в тяхната територия. Те ще продължат да се връщат във вашата градина и в следващите дни и седмици. Това е абсолютно нормално, но постепенно ще се откажат да посещават вашият двор. Само след месец ще видите много добър резултат.

Но дори и да изчезнат котките от вашия двор е желателно да продължите да използвате уреда за прогонване на котки, защото те са умни животни и скоро след прекратяване на използването на уред за прогонване на котки – те ще се завърнат.

Уредът за прогонване на котки вреди ли?

Ултразвукови уреди срещу котки и кучета - изгодни цени. Действието на уреда за прогонване на котки не е опасно за Вас, малките деца или възрастни хора. Също така не е опасен и за други животни, които отглеждате във Вашия двор. Звукът, който се излъчва от уреда не се чува от хората, така дори когато е включен ще може да се насладите на спокойствието във вашата градина.

Уредът за прогонване на котки не въздейства върху таралежи, птици, риби, а също така може да няма ефект и върху котки, които имат проблеми със слуховия апарат, или са от екзотични породи.

Този уред не е опасен дори и за самите котки. Той просто ги приучва да стоят далеч от вашата градина, като за целта се използва звукови вълни.

От гледна точка на безопасността не се препоръчва ултразвуков уред за прогонване на котки да се насочва към ухото, както на хора, така и на животни.

 

Какво трябва да направя, за да се сдобия с уред за прогонване на котки?

Свържете се с нас - Ню Фреш ООД и ние ще Ви даден професионален съвет как да се справите с нежеланите посетители във Вашия двор.

Уреди за прогонване на нежалните котки - перфектно решение!

Можем да Ви предложим CATWATCH - уред за прогонване на котки, който е разработен от водеща компания във Великобритания през 1993 г. Този уред е преминал успешно тестовете на Кралското дружество за защита на птиците (RSPB - Royal Society for the Protection of Birds) и е доказал, че котките не посещават дворовете, в които е поставен този уред.

И не само - имаме и комбинирани уреди, които действат безотказно както срещу котки, така и срещу нежеланите кучета в градината. 

Попитайте ни и заедно ще направим най-добрия избор!

Публикувано от Николай Тодоров