5 знака, че не сте се отървали от мишките

5 знака, че не сте се отървали от мишките

5 знака, че не сте се отървали от мишките в дома си

 
Имахте проблеми с мишки и плъхове, но след като заложихте капани и отрови за мишки, смятате, че сте се отървали завинаги. Сигурни ли сте, че това е така?! Онези изпражнения, които видяхте от отдавна ли са или са нови?
 
 
 
 
 
 
 

1. Откривате изпражнения на гризачи вкъщи

Новите изпражнения са по-тъмни на цвят, по-меки  и влажни. Тъй като течността от мишите изпражнения се изпарява, с те

чение на времето те изсъхват, стават стари и сиви, по-твърди и лесно се разпадат, при допир. Изпражненията най-вероятно намирате в близост до опаковки с храна,  в чекмеджета или шкафове, под мивката, на по- укрити места  и покрай стените, където преминават гризачите.  Най-голям бр
ой изпражнения ще нам
ерите там, където мишките гнездят или се изхранват,  проверявайте често тези райони, за да определите дали все още има активно (или ново) заразяване. 
 
 
 
 

2. Намирате следи от гризане

Цветът на новите дупки по мебели, хартиени опаковки или стените на къщата ще бъдат по-светли и постепенно ще потъмняват, за разлика от изпражненията. Ако откривате по-светли резки, в сравнение със стари резки върху същия материал, то това може да е индикация за продължаващо нападения от мишки или плъхове. По-големината на следите ще разберете и от кои гризачи е нападната къщата Ви – по-големите зъби на плъховете ги издават. Така ако преди сте намирали само малки следи, а сега размерът им е по-голям, най-вероятно в дома Ви са се появили плъхове. 

3. В къщата Ви се ноди неприятна миризма 

Домашният Ви любимец – котка или куче, дори зайците и морските свинчета може да станат по-активни, ако в дома Ви са се заселили гризачи. Това се случва заради миризмата и обикновено става много скоро след като мишките или плъховете са влезли в помещенията. Ако видите, че любимецът Ви драска с лапа на място, към което преди не е имал никакъв интерес, грабнете едно фенерче и огледайте внимателно за гризачи или техните следи. Ако заразяването е голямо, самите Вие ще усетите ужасната миризма. 
 

4. Има Стъпки, Следи и Процепи за бягство 

Ако гризачите са активни в или около дома Ви ще откриете пътищата им, входовете и изходите към къщата Ви чрез фенерче, насочено под ъгъл към проверяваната зона. Всички тези следи се забелязват лесно, когато са пресни, а колкото повече време минава те ще избледняват. Ако имате гризачи в дома си, ще откриете зацапвания, отпечатъци,  петна от урина, както и изпражнения.     
 

5. Откривате гнезда   

Гризачите използват материали като накъсана хартия, платове или изсушени листа, за да направят гнездата си. Ако сте намерили късчета хартия, струпани на едно място, кашони и други в комбинация с някой от горните  четири знака (изпражнения, лоша миризма и др.), то определено има плъх или мишки в дома Ви! 
 

А Вие дали успяхте да прогоните всички гризачи? 

Още за мишките и плъховете: КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ МИШКИТЕ В СТЕНИТЕ НА ДОМА СИ?
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ?
ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ГРИЗАЧИТЕ?
 

 
Публикувано от Марчела Димитрова