Отблъсква ли сапунът мишките

Отблъсква ли сапунът мишките

 

 

Мишките са сред най-разпространените вредители по цял свят. Гризачите са изключително опасни, защото пренасят над 40 вида инфекциозни болести, а освен това, могат да създадат и допълнителни рискови ситуации, прегризвайки кабели (електрически или на автомобила) и други вещи от различно естество. Съществуват десетки видове методи за отблъскване на мишки, но от край време съществува дилемата дали сапунът действа като такъв. Днес, ще се опитаме да я разрешим.

Отблъскване на мишки (1)

Вярно ли е, че сапунът отблъсква мишките

Според вярванията на хората сапунът действа отблъскващо на мишките. Някои смятат, че действието се дължи на миризмата му, други се уповават на едно остаряло проучване, според което веществото триклозан, съдържащо се в почти всички видове сапун предизвиква непоносимост у гризачите. Екипът от учени на Университета в Калифорния пък задълбочава дискусията, като прави проучване, в което в продължителност от 6 месеца мишките са държани в клетка, която постоянно е била снабдявана с веществото. В заключение от проучването се твърди, че голяма част от мишките развиват рак на черния дроб. Важно е да се знае обаче, че става въпрос за контролирана среда и внасяне на огромно количество триклозан. И двата фактора са трудни за възпроизвеждане в домашна среда и с обикновен сапун, а и даже това да се случи, периодът от половин година звучи прекалено дълъг за борбата с гризачите. Нещо повече – реално няма доказателство, че именно триклозанът е предизвикал туморните образувания на участвалите в лабораторното проучване.

Ако вече клоните към вярване, че със сапун трудно бихте се справили с този вид вредители, чуйте и това: огромна част от сапуните днес включват в състава си мазнини от животински произход, а те са любимата храна на мишките. Още ли смятате, че със сапуна отблъсквате, а не привличате гризачите у дома?

По-доброто решение пред сапун за отблъскване на мишки 

Чистата къща е по-доброто решение пред сапун за отблъскване на мишки. Не ни разбирайте погрешно от предишния извод: не, наличието на сапун у дома няма да привлече мишките в жилището ви. Нещо повече – точно обратното е! Колкото по-чисто е помещението, толкова по-малка е вероятността гризачите да решат да го навестят. Мишките обичат да се вмъкват в силно замърсени сгради и най-често влизат в жилищата през каналите.

Отблъскване на мишки (2)

Наистина работещи средства за отблъскване на мишки

Добрата алтернатива е да се сдобиете с наистина работещи средства за отблъскване на мишки. Ще ви изброим някои от тях, но имайте на предвид, че по-евтините варианти обикновено действат само на едно помещение, както и на отскоро „навестени“ от вредители жилища. По-специализираните методи включват спрейове, гранули, комбинирани уреди и други видове репеленти за справяне с гризачите.

  • Спрейове за отблъскване на мишки

Спрейовете за отблъскване на мишки действат главно на базата на натурални етерични масла и миришат специфично, за да отблъснат гризачите. Изискват честа употреба и за по-продължително време, за да дадат реален ефект.

  • Уреди за отблъскване на мишки

Отблъскване на мишки (3) Това е модерният и ефикасен начин за отблъскване на мишките от дома или работното ви място. Тези уреди работят на базата на ултразвукови сигнали и електромагнитни импулси, които прогонват вредителите. Конкретно мишките и плъховете са типични с острия си и чувствителен слух, поради което подобни електрически алтернативи за отблъскване на гризачите наистина се справят успешно, лесно, а най-важното и безопасно за вас, децата и домашните ви любимци.

  • Отблъскване на мишки и Ню Фреш

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти, като уреди или спрейове за отблъскване на мишки и за успешното отърваване от гризачи, насекоми или други натрапници.
За всички наши нови или дългогодишни клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния уред  за отблъскване на мишки или унищожаване на плъхове, както и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, които отблъскват мишки и плъхове гарантирано ще изгонят вредителите. Независимо дали търсите средства за отблъскване на мишки или други гризачи, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Ню Фреш