Отблъсква ли сапунът мишките?

Отблъсква ли сапунът мишките?

Мишките са сред най-разпространените вредители по цял свят. Тези дребни бозайници са изключително опасни, защото пренасят над 40 вида инфекциозни болести, а освен това, могат да създадат и допълнителни рискови ситуации, прегризвайки кабели (електрически или на автомобила) и други вещи от различно естество. Съществуват десетки видове методи за отблъскването им, но от край време я има дилемата дали сапунът действа като такъв. Днес, ще се опитаме да я разрешим.

Отблъскване на мишки (1)

Вярно ли е, че сапунът отблъсква мишките?

Според вярванията на хората сапунът действа отблъскващо на гризачите. Някои смятат, че действието се дължи на миризмата му, други се уповават на едно остаряло проучване, според което веществото триклозан, съдържащо се в почти всички видове сапун предизвиква непоносимост у тях. Екипът от учени на Университета в Калифорния пък задълбочава дискусията, като прави проучване, в което в продължителност от 6 месеца мишки са държани в клетка, която постоянно е била снабдявана с веществото. В заключение от проучването се твърди, че голяма част от тестваните животни развиват рак на черния дроб. Важно е да се знае обаче, че става въпрос за контролирана среда и внасяне на огромно количество триклозан. И двата фактора са трудни за възпроизвеждане в домашна среда и с обикновен сапун, а и даже това да се случи, периодът от половин година звучи прекалено дълъг за борбата с гризачите. Нещо повече – реално няма доказателство, че именно триклозанът е предизвикал туморните образувания на участвалите в лабораторното проучване.

Ако вече клоните към вярване, че с почистващи препарати трудно бихте се справили с проблема, чуйте и това: огромна част от сапуните днес включват в състава си мазнини от животински произход, а те са любимата храна на мишоците. Още ли смятате, че със сапуна отблъсквате, а не привличате вредителите у дома?

ПО-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ПРЕД САПУН ЗА ОТБЛЪСКВАНЕ НА МИШКИ 

Чистата къща е по-доброто решение. Не ни разбирайте погрешно от предишния извод: не, наличието на хигиенни препарати у дома няма да привлече мишките в жилището ви. Нещо повече – точно обратното е! Колкото по-чисто е помещението, толкова по-малка е вероятността каквито и да е животни да решат да го навестят. Дребните гризачи обичат да се вмъкват в силно замърсени сгради и най-често влизат в жилищата през каналите.

Отблъскване на мишки (2)

НАИСТИНА РАБОТЕЩИ СРЕДСТВА ЗА ОТБЛЪСКВАНЕ НА МИШКИ

Добрата алтернатива е да се сдобиете с наистина работещи средства за отблъскване на натрапниците. Ще ви изброим някои от тях, но имайте на предвид, че по-евтините варианти обикновено действат само на едно помещение, както и на отскоро „навестени“ от вредители жилища. По-специализираните методи включват спрейове, гранули, комбинирани уреди и други видове репеленти за справяне с гризачите.

Спрейовете действат главно на базата на натурални етерични масла и миришат специфично, за да отблъснат вредните гризачи. Изискват честа употреба и за по-продължително време, за да дадат реален ефект.

Отблъскване на мишки (3) Това е модерният и ефикасен начин за отърваване от вредителите в дома или на работното ви място. Тези уреди работят на базата на ултразвукови сигнали и електромагнитни импулси, които прогонват вредителите. Конкретно мишките и плъховете са типични с острия си и чувствителен слух, поради което подобни електрически алтернативи за отблъскване на гризачите наистина се справят успешно, лесно, а най-важното и безопасно за вас, децата и домашните ви любимци.

  • Отблъскване на мишки и Ню Фреш

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти, като уреди или спрейове за отблъскване на гризачи, насекоми или други натрапници.
За всички наши нови или дългогодишни клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния уред за отблъскване на мишки или унищожаване на плъхове, както и да спечелите битката с натрапниците. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, гарантирано ще изгонят вредителите. Ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Ню Фреш