Най-ефективните начини за унищожаване на плъхове

Най-ефективните начини за унищожаване на плъхове

Нападнати сте от плъхове? Търсите бърз и лесен начин да се справите с тях? Запазете спокойствие и вижте нашите съвети за ефективно унищожаване на тези гризачи. Тези малки животни са преносители на много зарази като: хантавирусни инфекции; хеморагична треска; рикетсиози туларемия; лептоспироза. Освен това гризачите предизвикват появата на змии и други влечуги в градината. Затова бързо трябва да прибегнете до ефикасно унищожаване на плъховете.

КАПАНИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЛЪХОВЕ

Съществуват различни видове капани за унищожаване на плъхове според начина им на действие. Вижте кои са те:

Механични капани – това са класически капани за унищожаване на тези гризачи и други видове. Обикновено са изработени от дърво или метал. В тях се поставя подходяща стръв и се активират при най-лекото докосване. Предимствата на тези капани за унищожаване на гризачите са: лесно използване, многократна употреба, надеждност и мощно действие.

Механични капани с добавена примамка – тези капани имат добавена примамка и са готови за употреба. Предимства: стръвта може да се подменя; лесно почистване и многократна употреба; не се налага да докосвате мъртвите гризачи. Някои от най-добрите механични капани са на марките: Super Cat и Gardigo.

Капани с лепило – тези капани представляват плоскости от картон или пластмаса, покрити със супер здраво, незасъхващо и дълготрайно лепило. Някои от тях имат миризма, която привлича плъховете. Капаните с лепило, които предлагаме, са напълно безвредни и безопасни. След употреба се изхвърлят. Препоръчваме ви капани на марките: Green Catch, Catchmaster и др.

Електронни капани – представляват пластмасови кутии с един отвор, които използват електричество и се захранват с батерии. Тези капани се активират при най-малкото докосване, след което се затварят и убиват гризача мигновено. Средно с един комплект батерии могат да се заловят около 50 гризача. След унищожаване на плъховете се включва светлинна индикация и защита. Най-надеждни са капаните на марката Pest Stop.

Хуманни капани – използват се, ако не искате унищожаване на гризачите, а само тяхното залавяне.

ПОДДРЪЖКА НА КАПАНИТЕ

С изключение на капаните с лепило, всички останали могат да се използват многократно. За целта те се нуждаят от правилна поддръжка. След като сте уловили плъха, изхвърлете го и залейте капана с вряла вода. По този начин ще бъдат премахнати всички миризми и замърсявания. За повторна употреба на капана поставете примамка.

Важно: Електрическите капани не се почистват с вода! 

КЪДЕ ДА РАЗПОЛОЖИТЕ КАПАНИТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЛЪХОВЕ?

Унищожаване на плъхове 2

Гризачите рядко преминават през открити пространства, затова е най-добре да поставите капаните до стените, ъглите, зад уреди и на труднодостъпни и тъмни места. Препоръчваме ви да поставите поне два капана. При голяма популация, можете да сложите и повече.

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНО ПОСТАВЯНЕТО НА КАПАНИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЛЪХОВЕ 

Капаните са ефективни, само ако ги експлоатирате правилно. Ето няколко съвета от нас, които да ви помогнат в залавянето на гризачите:           
Докосвайте капана и примамката само с ръкавици. В противен случай вредителите могат да усетят миризмата ви и дори да не се доближат до капана.   
Сложете правилната примамка – натрапниците предпочитат семена и ядки, пред сирене и колбас. През студените месеци търсят материали, с които да изградят своите домове, като: памук, прежда и други влакна. Ако желаете да сложите наистина ефективна примамка, и да си гарантирате успешно унищожаване на плъхове, разгледайте нашия онлайн магазин. 
Не слагайте прекалено голямо количество примамка – Достатъчно е да сложите примамка колкото грахово зърно. Ако сложите повече от необходимото, гризачите ще си вземат от нея и ще избягат, без да се хванат в капана.          

ОТРОВИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЛЪХОВЕ       

Трябва да знаете, че отровите за унищожаване на плъхове не убиват гризачите веднага. Нужни са им нужни няколко дни. Най-добре е да бъдат залагани често, примесени с храна, за да могат вредителите да се хранят многократно. Активната съставка в отровите против плъхове най-често е антикоагулант. Този вид средства нарушават способността на кръвта да се съсирва, причинявайки кървене и гризачите умират от вътрешни кръвоизливи. Имайте предвид, че отровата е смъртоносна не само за вредителите, но и за всички животни, включително и домашни любимци.       

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОТРОВИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПЛЪХОВЕ

  • Поставяйте отровата за унищожаване на плъхове на местата, където сте видели изпражнения на гризачи и на възможните им входни точки, като: метални вентилационни отвори, отвори за кабели, дупки в на пода или на тавана.
  • Редувайте храна и отрова, за да ги примамите да се хранят с токсичните примамки.
  • Поставяйте отровата за унищожаване в защитни станции (дератизационни кутии), за да предпазите домашните си любимци от натравяне.
  • Винаги следвайте инструкциите за употреба и изхвърляне, посочени на етикета на родентицида.
  • При контакт с примамката незабавно се свържете с лекар и му покажете опаковката на продукта.
  • Средствата от този тип, които ви препоръчваме, са: 
  • Ракумин (под формата на паста);
  • Ерадират (био отрова без опасни химични вещества); 
  • Паста Вертокс;
  • Родентицидна паста “Мумия”

Всички тях можете да откриете в нашия онлайн магазин.

 
 
 

УНИЩОЖАВАНЕ НА ВРЕДИТЕЛИ С ПОМОЩТА НА НЮ ФРЕШ

Ако търсите най-ефективните методи за унищожаване на плъхове и други гризачи, свържете се с нас на имейл newfresh.ltd@gmail.com или на телефоните, изписани в сайта.
Ние от Ню Фреш вече 10 години сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. Онлайн може да разгледате всички продукти за унищожаване на вредни натрапници, които предлагаме. Обработваме и изпращаме 80% от поръчките в рамките на същия ден, като така гарантираме бърза доставка в цялата страна. Предлагаме безплатна доставка за поръчка над 50 лв. Нашият екип ще ви помогне да се справите с успешното унищожаване на плъхове!