Ядат ли мишките кучешка храна

Ядат ли мишките кучешка храна

Тъй като са мънички по размер, мишките могат да се промушат през доста тесни пространства. Биха могли да влязат в тръбите в банята, зад мебелите, в килери и отдушници, даже и в кухненските шкафове, отново през процепите покрай тръбите. Случвало се е да ни звънят за консултация собственици на кучета, които са открили мишка в пакета с кучешка храна. Други са ги виждали да притичват в стаята, където е купичката на домашния им любимец. Ако и ти си забелязал мишка в близост до купата за храна на кучето ти, вероятно се чудиш: Ядат ли мишките кучешка храна. Ето няколко начина да отървеш себе си и домашния си любимец от мишките.

Кучешката храна привлича ли мишки

Накратко, да, кучешката храна определено може да привлече мишки, както и други гриза чи. Нека видим с какво се хранят мишките и техните хранителните навици, за да разберем защо това е така. Мишките, както и други вредители, са всеядни – хранят се с множество храни, които имат обилно съдържание на протеин и мазнини, като семена, ядки и др. Мишките обаче биха опитали почти всичко особено, когато не намират любимата си храна. Биха яли трева, насекоми, месо, изобщо всичко, до което достигнат. Те са активни през нощта и обикновено тогава извършват набезите си. Търсенето им може да приключи, когато надушат остатъците в купичката на кучето. И така, защо мишките са привлечени от кучешката храна? Просто казано, кучешката храна съдържа мазнини и протеини, които са полезни за мишките. Това означава, че храната на твоя домашен любимец е апетитна за повече от един обитател на дома ти.

Заразяване на храната заради мишки

Докосвайки се до храната мишките могат да я заразят. Според изследвания, проведени в институт във Флорида мишките биха могли да замърсят до 10 пъти повече храна, отколкото биха могли да изядат. Те разнасят опасни зарази чрез козината, урината и изпражненията си. Освен това заедно с плъховете са преносители на патогени, отговорни за редица заболявания: включително чума, тиф и бяс, а дори и могат да причинят хранително и бактериално натравяне. Мишките могат да заразят човешката, кучешката храна, както и тази на добитъка. Не забравяй да вземеш мерки предварително за защита от мишки и унищожаване на плъхове, това е важно за твоето здраве!

Ядат ли мишките кучешка храна (1)

Прогонване на мишки в 3 лесни стъпки:

  • Почистване срещу мишки

За да предотвратите навлизането на мишки във вашия дом и /или замърсяване на вашата храна, не забравяйте да почистите навън и вътре. Мишките се нуждаят само от 4 до 5 грама храна на ден, за да оцелеят. По този начин дори малките трохи могат да привлекат мишки в дома ви. А какво остава за гранулите кучешка храна?! Известно е дори, че мишките обитават нови домове преди завършването на строителството и остатъците от обяда на майсторите и работниците. Така че, представете си какво могат да направят с кухня, съдържаща множество източници на открита храна. Имайте предвид, че самите усилия за предпазване от мишки може да не са достатъчни за унищожаване на съществуваща популация от мишки.

  • Запечатване на дома

Друг важен фактор за предотвратяване на мишки е запечатването на всякакви отвори около дома ви. Мишките имат малки тела. По този начин те могат да се изтръгнат в отвори с размер около ½ от сантиметър.  Когато запечатвате отвори, избягвайте използването на материали, които мишките могат да изгризат като пластмаса, дърво или гума. Вместо това помислете за използването на стоманена вата. Освен това е важно да се разбере къде най-често се намират тези отвори. Въпреки че има очевидни области – врати и прозорци, например, редица места често се пренебрегват. Помислете за водопровода, други отвори и цепнатини, стълбища и тн.

Тези методи за предотвратяване на мишки могат да бъдат ефективни, но някои може да не са непременно подходящи за вашия имот. Решение, което със сигурност ще прогони мишките надалеч е ултразвуковото устройство срещу мишки. Ултразвукът намалява жизнените функции на гризачите, в допълнение действа негативно върху размножаването им и накрая ги прогонва трайно от собствеността ви. Устройството за прогонване на мишки Slimline 4000 е най-правилното и най-лесното решение за вашия дом. Освен това, то не влияе негативно върху вашия домашен любимец (куче или коте), тъй като притежава технологията Pet-Safe. Така вие и вашият домашен любимец най-накрая ще можете да се храните спокойно!

Прогонване на мишки и Ню Фреш ООД

Ню Фреш ООД повече от 10 години е директен вносител на продукти за прогонване на вредители от най-добрите и доказали се фирми в Европа.
В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните начини за успешното прогонване на мишки и унищожаване на плъхове. 

Чрез нашите консултации ще получите решение на всеки проблем. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още в деня на получаването им. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства, които предлагаме, а някои от тях дори са с 30-дневен тестов период!  

Предлагаме безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки и намаления. Поръчайте от NewFresh.org - доказано ефективни продукти срещу вредители!

 

Публикувано от Марчела Димитрова