Как да се справя с мишките в апартамента

Как да се справя с мишките в апартамента

Има хора, които не изпитват страх от мишки или други гризачи, има дори такива, които отглеждат мишки в дома си като домашни любимци.

Ако ти си от множеството хора, които изпитват ужас от тичащи в дома ти малки миши крачета, то тази статия определено е за теб. 

Мишки в апратамента - сигнал за опасност 

Мишките са неприятни малки бозайници, които често нахлуват в жилищата ни, дори и в градовете, в търсене на храна и подслон. Освен че могат да бъдат много опасни за електрическата инсталация в апартамента ти, мишките могат и да замърсят повърхностите в кухнята - плотове, шкафове, както и да ти причинят и здравословни проблеми, ако открият и замърсят храната ти. 

Никой не трябва да живее с вредители! Нека видим какво трябва да правите срещу мишките в апартамета си и какво трябва да избягвате.

Потенциалната опасност от пестициди - мишки в апартамента 

Пестицидите, познати у нас с простичкото наименование отрова за мишки, често са първият метод, който хората обмислят, когато искат да премахнат мишките от апартамента си. Ако обаче ги употребяваш неправилно, те могат да бъдат токсични, както за теб и близките ти, така и за домашните любимци. Всеки, който борави с пестициди, трябва да има задълбочено разбиране за правилната им употреба, включително кога и къде да се прилага отровата за мишки, както и да е наясно с методите за безопасно и целенасочено приложение. За да се отървеш от мишките в апартамента, най-добре е да се свържеш с професионалистите от NewFresh.org за безплатна консултация.

Разбери повече >>>> Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси

Нашите консултанти ще ти обяснят подробно кои отрови за мишки и плъхове се препоръчват за употреба в апартамент и ще те насочат относно дозировката и честотата на залагане на отровите. Ще се запознаеш и с всички подробности за безопасна употреба. 

Ще ти хареса също: 20 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ​

Мишки в апартамента - Опитай с капан за мишки

Освен отровите, един от най-добрите и изпитани начини за борба с гризачи в апартамент е да опиташ да хванеш мишката с добър старомоден капан за мишки. Всъщност класическият капан от дърво може да е всичко, от което се нуждаеш. За да примамиш гризача, може да използваш популярни храни като фъстъчено масло, бекон, сушени плодове или овесени ядки. 

Друг изпитан вариант е капан с лепило за мишки. Този тип капани не изискват специално зареждане - просто си сложи ръкавици, добави малко примамка в център4а на лепливата плоскост и сложи капан по пътя на мишките. Най-често те преминават в апартамента ти покрай стените, под шкафовете или на кухненския плот. След това изчакай мишката да излезе от скривалището си в апартамента ти и да се хване в капана. 

Мишки в апратмента - не ги допускай в дома си

Преди да се наложи да се справиш със залавянето на мишки в апартамента си, помисли какво можеш да направиш, за да предотвратиш нахлуването на гризачите в дома ти. Следвай тези лесни стъпки, за да намалиш шансовете си за ужасяваща среща с тези неприятни гризачи: 

  • Поддържай дома си чист. Почиствай винаги трохите на пода, бърши плотовете си и се опитай да не оставяш мръсни съдове в мивката.
  • Затвори отворите в стените. Потърси в апартамента си дупки в близост до тръби или други пролуки и напълни със стоманена вълна, тъй като мишките не могат да дъвчат този материал.
  • Използвайтвърди пластмасови контейнери. Прехвърляй хранителните продукти от сухи, картонени кутии или торбички в по-здрави кутии и контейнери с капаци, които за мишките са по-трудни за дъвчене.
  • Дръж кофата си за боклук покрита. Не улеснявай мишките в апартамента да ровят в изхвърления наскоро отпадък.

  • Използвай уред за прогонване на мишки. Мишките ще се опитат да влязат в твоя апартамент по всякакъв начин, особено по време на ниски температури. Включи уред против мишки в контакт в кухнята и направи дома си неприятно място за гризачите. Уредът ще излъчва постоянен ултразвуков шум, който ще бъде недоловим за твоето ухо, но ще побърква мишките в апартамента и те ще потърсят начин да го напуснат възможно най-скоро. За най-добрия уред за прогонване на мишки в твоя апартамент се обади на консултантите от NewFresh.rog. 

Понеже всеки казус е различен, ако ти е трудно да се ориентирап сред многото реди за прогонване на мишки от апартамента на сайта newfresh.org, напиши ни въпросите си на имейл info@newfresh.org или веднага ни потърси на тел. 0896660843. Нека заедно решим кой уред за мишки в апартамента ще е най-подходящ за теб! Надяваме се, че информацията ти е била полезна и си научил нещо ново или пък си си припомнил нещо позабравено. 

Възползвай се от безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки и намаления! Поръчай от NewFresh.org - доказано ефективни продукти срещу вредители!