Как да се справя с мишките в апартамента?

Как да се справя с мишките в апартамента?

Има хора, които не изпитват страх от гризачи, има дори такива, които отглеждат мишки в дома си като домашни любимци.

Ако ти си от множеството хора, които изпитват ужас от тичащи в дома ти малки миши крачета, то тази статия определено е за теб. 

Мишки в апратамента - сигнал за опасност 

Тези неприятни малки бозайници често нахлуват в жилищата ни, дори и в градовете, в търсене на храна и подслон. Освен че могат да бъдат много опасни за електрическата инсталация в апартамента ти, гризачите могат и да замърсят повърхностите в кухнята - плотове, шкафове, както и да ти причинят и здравословни проблеми, ако открият и замърсят храната ти. Запознай се с добрите методи за хващане на вредните животни и как да се предпазиш от нахлуването им в собствеността ти.

Как да хванеш мишката в апартамента?

На пазара съществуват много и различни средства за отърваване от вредителите – безотказни биоциди, улавящи капани, уреди за прогонване, както и домашни хитрини. Те се различават по цена, начин на приложение, действие. Изборът на подходящите средства определя спечелването на борбата с мишките и гарантира хващането им. За да сте сигурни, че сте се справили с цялата популация от гризачи, необходима е задълбочена предварителна подготовка.

Ние от Ню Фреш знаем, че никой не трябва да живее с вредители в дома си! Нека видим какво трябва да правите за хващане на гризачите и какви действия трябва да избягвате да предпремате.

Отрови - потенциалната опасност 

Пестицидите, конкретно биоцидите. познати у нас с простичкото наименование отрова за мишки, често са първият метод, който хората обмислят, когато искат да премахнат вредните животни от апартамента си. Ако обаче ги употребяваш неправилно, те могат да бъдат токсични, както за теб и близките ти, така и за домашните ти любимци. Всеки, който борави с химически вещества, трябва да има задълбочено разбиране за правилната им употреба, включително кога и къде да се прилага отровата, както и да е наясно с методите за безопасно, ефективно и целенасочено приложение. За да се отървеш от вредителите, най-добре е да се свържеш с професионалистите от NewFresh.org за безплатна консултация.

Разбери повече >>>> Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси

Нашите експерти ще ти обяснят подробно кои отрови се препоръчват за употреба в дома и ще те насочат относно дозировката и честотата им на залагане. Ще се запознаеш и с всички подробности за безопасна употреба, както и с алетранитивни методи за контрол и хващане на гризачи. 

Ще ти хареса също: 20 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ​

Мишки в апартамента - Опитай хващане с капан 

Освен биоцидите, един от най-добрите и изпитани начини за борба е хващане със старомоден и ефективен капан. Всъщност класическият капан от дърво може да е всичко, от което се нуждаеш. За да примамиш гризача, може да използваш популярни храни като фъстъчено масло, бекон, сушени плодове или овесени ядки. Или специални примамки. С тях хващането е бързо и лесно.

Друг изпитан, лесен и ефективен вариант за хващане е капан с лепило. Този тип клопки не изискват специално зареждане - просто си сложи ръкавици, добави малко примамка в центъра на лепливата плоскост и заложи по пътя на вреднителите. Най-често дребните вредни бозайници преминават в апартамента ти покрай стените, под шкафовете или на кухненския плот. Ако си уцелил мястото, скоро ще има гарантирано хващане.

Не допускай вредители в дома си

Преди да се наложи да се справиш с хващане на гризачите, помисли какво можеш да направиш, за да предотвратиш нахлуването им в собствеността ти. Следвай тези лесни стъпки, за да намалиш шансовете си за ужасяваща среща:

  • Поддържай дома си чист. Почиствай винаги трохите от пода, бърши плотовете и се опитай да не оставяш мръсни съдове в мивката.
  • Затвори отворите в стените. Потърси в дома си дупки в близост до тръби или други пролуки и напълни със стоманена вълна, тъй като мишките не могат да дъвчат този материал.
  • Използвайтвърди пластмасови контейнери. Прехвърляй хранителните продукти от сухи, картонени кутии или торбички в по-здрави кутии и контейнери с капаци, които за гризачите са по-трудни за дъвчене.
  • Дръж кофата си за боклук покрита. Не улеснявай вредителитев да ровят в изхвърления наскоро отпадък.

  • Използвай уред за прогонване на мишки. Дребните нашественици ще се опитат да нахлуят в собствеността ти по всякакъв начин, особено по време на ниски температури. Включи ултразвуков уред в контакт в кухнята и направи дома си неприятно място за тях. Уредът ще излъчва постоянен шум, който ще бъде недоловим за твоето ухо, но ще побърква натрапниците, непозволявайки им да се задържат дълго с дома ти. За най-добрия уред за прогонване на мишки се обади на консултантите от NewFresh.rog. 

Понеже всеки казус е различен, ако ти е трудно да се ориентираш сред многото продукти за прогонване на мишки  на сайта newfresh.org, напиши ни въпросите си на имейл info@newfresh.org или веднага ни потърси на тел. 0896660843. Нека заедно решим кой метод е най-подходящ за теб! Надяваме се, че информацията ти е била полезна и си научил нещо ново или пък си си припомнил нещо позабравено. 

Възползвай се от безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки и намаления! Поръчай от NewFresh.org - доказано ефективни продукти за хващане на вредители!