Как да се отървем от миризмата на мъртва мишка или плъх

Как да се отървем от миризмата на мъртва мишка или плъх

 

Как да се отървем от миризмата на мъртва мишка или плъх? Отговорено от експертите в борба с вредителите.

 

Мишките и плъховете са неприятни вредители, които могат да попаднат дори в най-малките пространства. Разбира се, никой не би искал да се срещне с тези гризачи у дома.  Преди всичко трябва да се започне с борбата с мишките още преди да са навлезли във вашия дом. Но ако вече са навлезли във вашия дом?

За щастие (и за съжаление) те са склонни да стоят далеч от хората.

Затова може да усетим неприятна миризма на гниене, която сякаш идва от нищото, а всъщност идва от разлагащ се гризач. Не е лесно да се намери разлагащия се гризач, защото те умират далеч от обсега ни.

По професия сме се справяли с проблема доста често, предлагайки оптимални решения на нашите клиенти. Собствениците на къщи постоянно ни питат „Как да намеря мъртва мишка и да се отърва от гниещата миризма?“ или „Но когато умре как ще разбера къде е, за да я премахна преди миризмата от разлагащото й се тяло да се разпространи по цялата ми къща?“ За да отговорим на тези въпроси, написахме насоки. Продължавайте да четете, за да научите повече за борбата с вредителите!

Как да разбера дали има мъртъв плъх - питай Експерта Ню Фреш ООД

Ако смятате, че даден вредител е намерил своя край някъде във вашата къща, ще усетите подозрителна миризма, която не е присъствала никога до сега. Често собствениците на къщи биха могли да объркат миризмата на мъртъв плъх в стената с нещо друго, поради простата причина, че никога преди не са я срещали. Но ако поне веднъж попаднете на тази смрад, всеки път, когато я забележите, ще знаете от какво е и ще успеете да предприемете навреме нужните мерки.

Описание на миризма на мъртва мишка - отговор от Експерта Ню Фреш ООД 

В стените, под масата, в тръбопроводите или вентилационните системи няма значение къде е заседнало животното. Много скоро ще осъзнаете, че то е там. Непоносимата миризма включва - серен диоксид, метан и газове, генерирани във влошените тъкани. Нека кажем така - миризмата е отвратителна. Ако сте я усетили веднъж, няма да го объркате с нищо друго. Мишка или плъх, които са умрели наскоро, излъчват силна гниеща миризма, леко напомняща на метан и развалено зеле.

ЛИЧНО МНЕНИЕ: Най-доброто описание, за което мога да се сетя, е, че гниещото същество мирише на плесен. Това е неприятен комбинация от разлагаща се плът и газове, генерирани от чревните микроби. Също така може да ви напомни за развалените зеленчуци, за които сте забравили много отдавна.

Ако не сте сигурни дали гризачите са нападнали дома ви и евентуално са навлезли вътре, проверете дали има следните индикации:

 • изпражнения на плъхове или мишки в килера, на рафтовете; също така те обичат да се крият по тавани и мазета
 • скъсани хартиени късчета и гнезда на по-тъмни, уединени места.
 • Когато една къща наистина е нападната, вашите домашни любимци (ако има такива) може да се държат странно. Например, кучетата са склонни да ви събуждат през нощта и да лаят безпричинно. Може би, защото са чули как нощно същество излиза за храна.

Миризма на мъртъв плъх в къщата: Къде да търся - разбери от Експерта Ню Фреш 

Проверете всички скривалища, които нощните гризачи обикновено намират за привлекателни. Плъховете и мишките обичат да влизат вътре в шкафовете ни, под тапицерията на мебелите, в коли, гаражи, стени и т.н.
Ако смятате, че сте идентифицирали миризма на мъртъв плъх в стената, това означава, че животното е мъртво поне 3 дни. Независимо от това, при по-студен климат може да се забави: топлината ускорява процесите на разпадане, докато студът ги забавя.

За да откриете гниещия вредител, обърнете внимание на:

 • Откъде идва миризмата. Един прост тест за надушване може да ви спести много време и усилия. Ако стане по-силен, това означава, че се приближавате до източника.
 • Мухи, буболечки, личинки и др. Тези насекоми обикновено са привлечени от разлагащата се плът. Ако има място, където се мотаят, това може да е добър намек.
 • Мокри петна от телесни течности. Докато трупът изсъхне напълно, той просмуква течности, които могат да оцветят стените или таваните ви.

  За щастие, миризмата на мъртъв гризач не трае дълго: съществото не е голямо по размер, така че след две седмици ще изсъхне и ще спре да излъчва гадната смрад. Но бъдете внимателни: ако вредител се залепи някъде мокър, например близо до тръбопровода, той ще смърди много по-силно: влажността не е вашият съюзник, тъй като ускорява процеса на гниене.

Скрити опасности от миризма на мъртъв плъх

Запомнете просто нещо: мъртвите животни няма да ви навредят. Въпреки че разлагащата се плът излъчва амоняк и допълнителни токсични вещества, мъничка мишка или дори малко по-голям плъх няма да отрови никого. Освен ако не доближите лицето си твърде близо до мъртво същество, миризмата няма да представлява опасност. Дори да го дишате през целия ден, няма да се опиете, обещаваме. В най-добрия случай само ще ви стане гадно. Мъртвата мишка сама по себе си е много токсична, но ако трупът е достатъчно далеч от вас, няма да причини никакви щети (докато не го докоснете с голи ръце, разбира се).

Истинската вреда от мъртвите създания - разбери повече от Ню Фреш ООД

Има и други фактори за разлагане на тялото, които са много по-вредни за хората: вируси, бактерии, гъбички и т.н. Затова е строго забранено да докосвате мъртвите същества с голи ръце или да работите без защитни дрехи и дихателна маска. Ако действате прекалено небрежно, различни патогени могат да ви заразят. Друго гадно нещо са бълхите. Те са носители на много заболявания. След като основният им източник на храна изчезне, те ще търсят нов и ще бъдат гладни. Въпреки че хората не са им любими, насекомото ще се храни с вас и докато ви остави на мира, вие вече ще бъдете ухапани и инфекцията ще започне да се разпространява по тялото ви.

Внимавайте и внимавайте!

Ако имате планове за справяне с неприятната миризма, най-доброто нещо, което можете да направите, е да прогоните вредителите от домът си напълно. Предотвратете нахлуването на мишките и плъховете с помощта на професионални продукти: за щастие група опитни консултанти от нашият екип ще ви съдействат и ще ви помогнат да се справите с този проблем във вашите жилища. С дълготрайните ефекти на подобно третиране няма да видите дълго вредители.

Ако възнамерявате сами да елиминирате мишки и плъхове, не забравяйте, че те следват следите от урина, оставени от други гризачи. Там, където преди това сте премахнали мъртвия труп, може да се появи друг. За да не се случи това, запълнете процепите в стените. Гризачите могат да преминат през дупките с отвор от 1 см., дори те самите да са с големи размери, така че това може да е доста трудно.

Как да се отървем от миризмата на мъртъв плъх

Не винаги е възможно да се прилагат превантивни мерки. Ако миризмата вече се е появила, трябва да се обърне внимание тук, точно сега. Бихме искали да споделим с вас как да премахнете миризмата на мъртъв плъх.

Намиране на източника

Колко време ще мирише мъртъв плъх? Това зависи от различни фактори: ниво на влажност, температура около къщата и т.н. Следователно, четиринадесет дни, докато гризачът се разпада и изсъхва, може да се разложи до един месец или дори повече, ако сте попаднали на особено добре хранени плъхове. Накратко, откриването и елиминирането на мъртъв труп на гризачи е най-сигурният ви залог.

Нека видим какво трябва да направите, след като установите източника на миризмата.

 1. Носете плътни ръкавици, защитни дрехи и респиратор с голяма филтрация против прах. Не трябва да има пряк контакт с източника.
 2. Напръскайте го с някакъв разтвор за избелване, дезинфектант или други вещества, за да убиете бактериите. Оставете гризача за 15-20 минути, за да се накисне достатъчно в сместа.

Купи ДНЕС Санифорт за дезинфекция 

3. Внимателно вземете гризача и го хвърлете в чувал. Завържете чантата много здраво и я изхвърлете.

4. Започнете да обработвате мястото, където е бил разположен гризачът. Използвайте качествени химически почистващи разтвори. Ако животното е срещнало края си върху мек материал (например тапицерия или столче за кола), можете да го напръскате с оцет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Купи ИЗГОДНО Биофорс ЕМ СИ АР

Вземи на СУПЕР ЦЕНА Биофорсм ДИ ЕМ СИ

Въпреки това не винаги е възможно да идентифицирате източника на проблема си. Можете да направите само нещо за неприятното гниене. По тази причина бихме искали да разкажем как да се отървете от миризмата на мъртви плъхове по естествен път.

Органични методи 

В борбата срещу неприятната миризма има и множество естествени безхимични методи. Ето списъка с някои ефективни начини за справяне с миризмата.

 • Чували за премахване на миризми . Със своите органични минерални пълнежи, като натриев алумосиликат, те премахват вонята. Закачете такава чанта в стая и след ден-два миризмите ще изчезнат.

Поръчай на ПРОМО цена Clear the Air гранули за премахване ан лоши миризми 

 • Приспособленията за пречистване на въздуха ще ви помогнат да забравите, че някога е имало проблем, като същевременно излъчват приятен естествен аромат.

Сложи НЕЗАБАВНО край на лошите мизирзми - КУПИ Аерхитон 

 • Ароматизирани свещи. Въпреки че не помагат за пречистването на въздуха, те просто правят ситуацията по-поносима.
 • Кафе на зърна. Това няма да бъде особено ефективно, тъй като прикрива вонята вместо пълното й елиминиране, но можете да издържите две седмици, като заменяте кафе и ароматни свещи.
 • Машина за генериране на озон. Ако имате такъв у дома, той ще премахне всякакви миризми, като озонира въздуха.

Виж нашето ПРОМО предложение - Yzora Озонатор за чист въздух

Всъщност е необходимо да се борим не с последствията, а с причината. За да се постигне дълготраен ефект, премахването на неприятните миризми винаги трябва да започва с превантивни мерки. Докато не изплашите гризачите извън вашето място, решаването на първоначалния проблем не гарантира, че няма да се върне. С професионална помощ и съветите на нашите консултанти за контрол на вредителите, ще се справите с миризмата на мъртва мишка. От друга страна, този проблем е достатъчно широко разпространен, за да намерите цялата необходима информация и експертни познания в нашият сайт. 

Когато работите с гризачи, не забравяйте за защитата. Сигурни сме, че щом разберете неприятните гризачи, ще станете истински експерт в борбата с вредителите.

Вижте още:

КАК ДА СЕ СПРАВЯ С МИШКИТЕ В АПАРТАМЕНТА

КОИ КАПАНИ ЗА МИШКИ НАИСТИНА ДЕЙСТВАТ?

ОТРОВА ЗА ПЛЪХОВЕ И МИШКИ – ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ