Защо хлебарките идват в дома ви?

Всеки от вас поне веднъж се е сблъсквал с един от най-неприятните проблеми в дома – наличието на хлебарки. Тези отблъскващи насекоми не са никак безобидни, тъй като носят много зарази и болести. Един от най-ефективните начини да се справите с тях са къщички. Вижте обаче какво е добре правите, за да не бъдат вредителите чести гости в дома ви: 

 • Поддържайте чистота. Всеки има различни разбирания за чисто, но най-общо казано – не оставяйте трохи по масите, плотовете и пода; изхвърляйте боклука често; почиствайте старателно най-вече около мивката в кухнята, кухненските шкафове, зад мебелите и електроуредите, около каналите в банята.
 • Затваряйте добре брашното, захарта, ориза, защото хлебарките обичат да се навъртат около тях. Най-добре е да ги съхранявате в плътно затворени буркани, а не в пликчета, които лесно се късат или се отварят. Така ще си спестите и излишни разходи за средства.
 • Не струпвайте много предмети на едно място – вестници, списания, кашони, торбички. Това е предпоставка за появата на вредители и последващо използване на кубчета-къщички.
 • Огледайте за пукнатини в дома си, най-вече в банята, защото вредителите лесно се провират между тях. 
 • Запушвайте каналите, когато не ги използвате. Хлебарките живеят в тръбите на канализацията. 
 • Отстранявайте всички течове своевременно. Те могат да издържат без храна един месец, но се нуждаят от вода всеки ден. Течът е причина да се появят. Докато го отстраните, можете да използвате кубчета.

 

Какво представляват къщичките за хлебарки?

Ако вредителите вече са плъзнали в дома ви и искате трайното им унищожаване, изберете кубчета-къщички за хлебарки. Те са биоцид и действат ефикасно и срещу други насекоми и съдържат препарат, най-често циперметрин, който умъртвява вредителите. Те са сигурен и достъпен начин да се отървете от носещите зарази насекоми във всяко помещение, в което ги поставите.

 

Места за поставяне

Те могат да се използват в дома, в търговски, обществени и индустриални обекти, както и в здравни, и лечебни заведения. Те се прилагат директно на местата, обитавани от насекомите.

Най-ефикасно е да ги поставите зад мебелите и електрическите уреди. Няколко можете да сложите и под мивката, покрай пукнатини, ако има такива и по ъглите на помещенията. Важно е кубчетата за хлебарки да са на сухо място, в противен случай няма да действат.

 

 

Начин на приложение

Тези средства се използват директно, след като ги извадите от опаковката им. За целта задължително си сложете защитни ръкавици. Избягвайте контакт с очите и кожата. По време на работа с тях не пийте, не яжте и не пушете. Поставяйте по 1 къщичка на 1 m2. След приключване на работа, измийте добре ръцете си със сапун и топла вода. Съхранявайте къщичките за хлебарки далеч от напитки, храни и фураж.

 

Мерки за безопасност

 • Докосвайте кубчетата само с ръкавици, защото повече от тях съдържат препарат, който е вреден за кожата;
 • След употребата им, измийте ръцете си старателно със сапун и топла вода;
 • Ако препаратът от тях попадне върху кожата или дрехите, веднага се измийте и съблечете цялото замърсено облекло;
 • Внимавайте и да не попадне в очите ви. Ако това се случи, веднага ги изплакнете обилно с вода и при нужда потърсете лекарска помощ;
 • Ако вдишате от препарата, съдържащ се в къщичките, веднага излезете на чист въздух;
 • При поглъщане не предизвиквайте повръщане. Незабавно потърсете лекарска помощ и покажете опаковката или етикета;
 • Дръжте ги далеч от деца и домашни любимци.

 

Поддръжка на дома след използване на кубчета-къщички за хлебарки

 • За да не се налага системното използване на кубчета за хлебарки, вижте нашите съвети за поддръжка на дома:
 • Не забравяйте разопакована храна на масата и по кухненския плот, както и неизмити чинии в мивката;
 • Не оставяйте торбички с боклук в дома, както и не забравяйте да затворите коша за отпадъци;
 • Почиствайте каналите в банята и кухнята със специален препарат поне веднъж месечно;
 • Почиствайте хладилника, готварската печка, тостера, микровълнова печка, за да не остават трохи и друга, примамлива за вредителите, храна;
 • Следете дали в дома ви има вредители с помощта на капани-къщички. Поставете ги на любимите за хлебарките места. Те ще индикират дали и кога е време да сложите нови кубчета за хлебарки.  

 

Прогонване на вредители с Ню Фреш

Вече 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати за успешното унищожаване на насекоми, гризачи и други натрапници.
За всички наши клиенти предлагаме и индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния препарат, с който да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продуктигарантирано унищожават вредителите.