Въпреки че лятото носи предимства като по-дълги дни и оправдание да прекарвате повече време на открито, то има и някои недостатъци. Един от тях е увеличеният брой на комарите, които дебнат, за да направят храна от кръвта Ви.

Да не би да и ти да си сред щастливците магнити за комарите?! Да! Със сигурност се питаш защо това е така… Дали се дължи на нещо в кожата ти или пък комарите предпочитат определена кръвна група?

Хайде да видим защо тези ужасни и неприятни насекоми комарите предпочитат да се хранят от теб.

 

Комарите и кръвните групи

Предпочитат ли комарите определена кръвна група? Както стана ясно, да! Учените за първи път стигат до това откритие през 1972 г. Съвсем наскоро проучване на ентомолози даде и допълнителни отговори относно предпочитанията на комарите.

 

 

Кои кръвни групи предпочитат комарите

Кръвна група 0 – универсалните донори. Оказва се, че тези хора с и предпочитани от комарите. Всъщност, според проучвания, някои видове комари кацат доста по-често, за да се хранят от телата на хората с 0 кръвна група. Почти 2 пъти по-често отколкото хората хора с кръвна група А.

Но какво в твоята кръвна група привлича комарите? Е, хората секретират определени химикали през кожата си. Химикалите, които произвеждате, ще зависят от вашата ДНК, която също определя вашата кръвна група. Д-р Джонатан Дей, медицински ентомолог и специалист по комари от Университета на Флорида, казва, че някои от тези химикали - като млечна киселина - могат да привлекат повече комари.

 

Какви други фактори привличат комарите

Вярно е, че комарите може да са по-привлечени от хората с кръв от тип 0, но това не е единственият фактор, който може да ги накара да изберат да се хранят с теб пред някой друг.

Свързани статии >>>> Ефективни средства против комари

 

Комарите и метаболизмът

Смята се, че човешкият метаболизъм също е отговорен за привличането на комари.  Насекомите разпознават въглеродния диоксид, ползвайки го като средство за локализиране на източника на храненето им. Колкото по-висока е метаболитната Ви скорост, толкова повече въглероден диоксид произвеждате, което Ви прави по-привлекателни за комарите. Това означава, че хората, които наскоро са тренирали, бременните жени или тези, които просто имат по-бърз метаболизъм в покой, биха могли да бъдат по-привлекателни за комарите.

 

Комарите и дрехите

Дрехите, които сте избрали да носите, могат да повлияят и на това дали ще привлечете комари. Комарите имат добро зрение и се привличат от по-тъмните цветове. Ето защо, ако не сте човек, който следва летни тенденции на дрехи с по-светъл цвят, можете да очаквате повече ухапвания.

Освен това през лятото сме склонни да оголваме повече кожа, което дава на комарите повече повърхност, за да се приземят, хапят и хранят. Бихте могли да пробвате да намалите шансовете да бъдете ухапани, като носите светли дрехи, които Ви покриват, но без да Ви затоплят твърде много.

И така, комарите предпочитат ли определена кръвна група? Окончателният ни отговор е „Да“. Но пък това, че не попадате сред любимците им не означава, че ще се разминете без ухапвания.

Не позволявайте на комарите да Ви оставят цяло лято на закрито. Свържете се с Ню Фреш за безплатна консултация.

 

Продукти против комари и Ню Фреш ООД

Като една модерна и постоянно развиваща се компания, ние от Ню Фреш осъзнаваме значимостта на социалните мрежи в нашето съвремие. По тази причина поддържаме и постоянно актуализираме нашата фейсбук страница, където споделяме най-новото от света на вредителите. Няма да се изненадаме, ако именно при нас намерите онези продукти  против комари, от които имате нужда.

Доверете се на професионализма ни, вземете Вашите продукти против комари, които със сигурност няма да Ви разочароват!