Колко добро е обонянието на плъховете?

Колко добро е обонянието на плъховете?

В тази статия ще ти разкрием колко е добро обонянието на тези гризачи и какви примамки за плъхове и мишки да използваш в дома си, за да си сигурен, че ще ги хванеш мигновено!

Почти сме убедени, че си чувал поне веднъж израза „Надушвам плъх!“, а знаеш ли, че плъховете също могат да усетят присъствието ти по миризмата?! Оказва се, че плъховете имат доста добро обоняние.

Научи повече за обонянието на плъховете, а след това разгледай ароматите, които могат да ги отблъснат, както и примамките за плъхове, с които да ги хванеш в капан!

Примамки за плъхове и мишки можеш да откриеш ТУК

Колко силно е обонянието на плъха

Плъховете се класират доста високо по отношение на обонятелните си способности. Всъщност, изследвания на учени от Харвард показват, че плъховете са силно чувствителни към миризми, а някои видове дори са обучени да откриват миризми, специфични за наземните мини и туберкулозата.

Нека видим съществуват ли миризми, които отблъскват плъховете

Ще ти хареса и: 20 ЛЕСНИ НАЧИНА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ
ЗАЩО ДА ЗАЩИТИМ ДОМА СИ С УСТРОЙСТВО ПРОТИВ МИШКИ​

Кои са ароматите, които отблъскват плъховете

Има няколко познати аромата, които отблъскват плъховете. Екип от невролози установява, че плъховете инстинктивно избягват химичното съединение, наречено 2-фенилетламин, което се среща естествено в урината на месоядни животни. Въпреки че е възможно да подобен репелент да се закупи, повечето хора надали биха искали да наситят дома си с миризма на лисича урина.

За хората 2-фенилетламинът е неприятен. Въпреки това, триметиламинът, производно съединение, е направо непоносим за човешкото обоняние. Най-просто казано това съединение е основният компонент на гниещата риба.

Безвредни аромати, които прогонват мишки и плъхове

Италианската фирма Flortis, специализирана в производството и разпространението на продукти за градината и решения против вредители, е разработила доказано ефективни продукти, под формата на спрей или гранули, които прогонват гризачите.

Естествените есенции, които се съдържат в тези продукти за отблъскване на мишки и плъхове не дразнят обонянието на хората и домашните им животни. Те са безвредни, не цапат и могат да се прилагат върху различни повърхности в дома. Целта на тези продуктите е да отблъснат гризачите, създавайки ароматна бариера.

Освен това, спрейовете предотвратяват щетите, които гризачите нанасят върху имуществото ни. Мишките и плъхове имат необходимостта от намаляване на непрекъснатия растеж на зъбите си. Те трябва да ги изпилват непрекъснато, ето защо са склонни да гризат дори негодни за консумация обекти, като например дърво, кабели и електрически инсталации, пластмаса, каучук, кутии за хранителни продукти, картон, кожа, изолационни панели, врати и др.

Продуктите, с натурални масла и аромати, създават неприятен мирис и вкус на третираните повърхности посещавани от мишките и плъховете. Редовната им употреба благоприятства за прогонването на плъховете и намаляването на щетите.

Продукти, отблъскващи плъхове и мишки поръчай на тел. 0896 660 843

Кои аромати привличат плъховете

Сигурно е, че миризмата на храна привича плъхове. Учените от университета Саймън Фрейзър обаче са открили още един аромат, който е привлекателен за плъхове или поне за женските.

Според учените женските плъхове могат да бъдат привлечени от аромата на потенциален партньор. Разработени са атрактанти, имитиращи мъжки феромони, които водят женските плъхове до заложените капани. В следствие на залавянето на женските гризачи от колонията, репродуктивните ѝ възможности намаляват, което означава, че популациите на плъховете намаляват.

Други сигурни примамки за плъхове и мишки са ароматът на фъстъчено масло и ядки.

Попитай за Примамки за мишки и плъхове или поръчай от тук

Борбата с плъхове е гарантирано ефективна с Ню Фреш ООД

Ню Фреш ООД повече от 12 години е директен вносител на продукти за прогонване на вредители от най-добрите и доказали се фирми в Европа.
В нашия онлайн магазин ще откриеш най-ефективните примамки за плъхове и мишки. 

Нашите консултанти ще ти помогнат с решение за всеки проблем! Поръчката може да направиш на тел 0896 660 843 или лесно и бързо чрез нашия сайт. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства за прогонване на плъхове и мишки, които предлагаме, а някои от тях дори са с 30-дневен тестов период!  

Възползвай се от Безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки и намаления!

Поръчай от NewFresh.org - доказано ефективни продукти срещу вредители!

 

 

Публикувано от Ню Фреш