Работят ли наистина капаните за дървеници?

Работят ли наистина капаните за дървеници?

Да, когато знаете как да ги използвате.

Дървениците може и да не са най-опасните, но със сигурност, са едни от най-трудните за локализиране и най-досадните вредители, за които можем да се сетим. Само човек, който не е имал близка среща с тях, може да подцени изключително неприятното усещане при мисълта, че съжителства с тези кръвопийци. Темата на днешния материал е свързана с капаните за дървеници, но преди да ги разнищим из основи – как и дали изобщо работят – нека се запознаем по-отблизо с неприятните насекоми и разберем какво точно представляват.

 

Капани за дървеници Bug Dome 1

 

Дървениците – как изглеждат, кога хапят и къде се крият

 

Вече ги назовахме с думите кръвопийци и в това определение, честно казано, изобщо не е пресилено. Точно така, дървениците се хранят с човешката кръв, а усещането при самото ухапване вече ви кара да настръхнете. По-късно, след като осъзнаете, че цялата част от тялото ви е покрита с дребни и ситни пъпчици (не всяка кожа реагира толкова силно на ухапванията, но поне зачервяване остава върху афектираната зона) започва силен и нетърпим сърбеж. Нещо повече – дървениците използват хората не само за да се хранят, но и за да се предвижват от едно място на друго. Най-често, докато намерят „жертвата си“, те се крият в района около леглото ви, защото денем са пасивни и излизат на лов за кръв през нощта. Освен край матрака, дървениците обичат да се крият по ъглите на стаята, по диваните, креслата, в процепите на стените, по тавана, но над местата, на които спите, и дори върху тапетите ви!

 

Обикновено, зачервяването на кожата, обривите, сърбежът и подуването след ухапване от дървениците са първите доказателства, че са се загнездили в жилището, хотела или общежитието ви. Тези гадинки са изключително малки и най-често не се забелязват, преди да направите щателна проверка на зоните за спане в жилището. Дървениците са с овална форма и достигат максимум до 7 милиметра, като обичайно са дълги не повече от 4 милиметра. Фактът, че се крият през деня, ги прави още по-трудни за локализиране.

 

Капаните за дървеници – за какво са предназначени

 

Капаните за дървеници, на първо място, служат като средство да разберем, че изобщо си имаме работа с дървеници.

Предимствата им започват с това, че при най-малко съмнение за дървеници у дома, капаните бързо ще потвърдят наличието им.

Самите капани за дървеници представляват малки картонени „къщички“, които са изцяло намазани със специално вещество от рода на атрактантите. Веществото е безопасно за човешкото здраве и околната среда, а действието му е ясно – то привлича дървениците и ги задържа чрез лепнещата си консистенция. Модерните капани за дървеници се предлагат в различни форми, за да се поставят на всяка рискова зона, в която могат да се скрият хапещите гадинки.

     

 

Кой е най-добрият капан за дървеници, на който наистина можем да се доверим

В общи линии, всички капани за дървеници работят на принципа описан по-горе – лепнещата им повърхност задържа хапещите насекоми. Съществуват обаче ъпгрейднати алтернативи за още по-ефикасна и бърза борба с вредителите. Bug Dome е уникален с това, че представлява система за скоростно привличане на всички дървеници в помещението чрез топлинно излъчване, напомнящо за човешката телесна температура, към която са пристрастени насекомите. Устройството работи на ток и действа в радиус на цялата стая, а освен това е идеален дори за детска стая, включително и след професионално третиране с препарати срещу дървеници.

https://www.youtube.com/watch?v=RqdX6OHz4gI

 

Капаните за дървеници и Ню Фреш 

 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати, както и капани за дървеници и за успешното унищожаване на гризачи и други натрапници.

За всички клиенти предлагаме индивидуални безплатни консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния капан за дървеници, и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, в това число и капаните за дървеници, гарантирано унищожават  вредителите. Независимо дали търсите капан за дървеници или препарати, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

 

Още за Дървениците научете ТУК >>> Без ухапвания от дървеници по тялото   или    Помощ! Хапят ме дървеници

КОМПЛЕКТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАПАН ЗА ДЪРВЕНИЦИ 1 УРЕД + 3 КАПАНА SILVANDERSSON
Публикувано от Тодор Дуралийски