Капан за хлебарки - нова, безвредна технология за контрол на хлебарките


Електронният капан за хлебарки - най-новата немска технология
Капаните за хлебарки с лепило
Как се ползва електронният капан за хлебарки?

 

Никой не иска да носи дамгата, че е притежател на дом, населен с хлебарки. Може би не е редно да съдите себе си твърде строго – насекомите може да се нанесат и в най-чистите и поддържани жилищни помещения, защото в повечето ситуации, ние несъзнателно носим врага в дома си.

Хлебарките може да бъдат пренесени неволно с хартиена торба с покупки или да влязат в куфарчето ви на работа. Може с обувките си да сте пренесли яйца, без дори да го съзнавате. А ако живеете в кооперация или голям блок, натрапниците могат да влязат през канала или входната врата.

Тъй като пълзящите създания имат нощни навици, може дори да не осъзнаете кога точно вашите шестокраки приятели са добавили няколко допълнителни клона към родословните си дървета. 

Хлебарките са станали толкова широко разпространени вредители, защото се нуждаят от много малко - вода, храна и топъл подслон.

Ако хлебарките ви са новодомци в жилището ви, те ще го подложат на щателно изследване, пропълзявайки през малки пролуки, тръби и други открити пространства. Някои възрастни могат да растат доста големи, но има и екземпляри, по-малки и от  0,15 сантиметра. Противно на общоприетото схващане, хлебарките не са привлечени единствено от разхвърляните домакинства, макар че тази предпоставка само ще удължи престоя им. Вместо това, насекомите нахлуват в домовете в търсене на топлина, влага и тъмнина. Пицата, останала на масата, е само допълнителен бонус.

 

Капаните за хлебарки с лепило

Kогато досадните хлебарки вече са успели да превземат дома ви, започвате малко по малко да научавате какво работи и срещу тях и какво не. Точно така от списъка ви с оръжия отпаднаха природните методи за борба с насекомите. Убедите се на практика, че от тях свестен капан за хлебарки – не става. Започнахте да проучвате за нови ефективни алтернативи.

Решавате да играете на сигурно и избирате да действате комбинирано, ползвайки два вида капани за хлебарки – с лепило и електронен. Ще ги заложите веднага, след като напръскате дома си. Ще изчакате карантинния период и ще отидете да се порадвате на резултата.

Преди да задействате плана си е добре да знаете повече за капаните къщички за хлебарки. Започвате с тези с лепило и атрактант. Действат така, че ароматът на храна привлича насекомите. Те отиват да се хранят и противните им малки крачета залепват за хартиената основа. „Замразеното” насекомо не може да помръдне и загива от дехидратация. След като ситуацията се повтори многократно, изразходеният капан за хлебарки се изхвърля. Има една подробност, с която трябва да се съобразите. Трябва да поставите доста капани за хлебарки - навсякъде около кухнята и банята, под мивки, зад хладилника, под шкафовете. Само изчакайте гладните гадове да бъдат привлечени. Едно от големите предимства на капаните за хлебарки с лепило и примамка е, че те се продават на пазара като нетоксични и екологични, тъй като в тях няма инсектицид. Друго преимущество е, че не виждате батални сцени с умиращи, гърчещи се в агония насекоми. И трупове не виждате! Всичко се случва в капана за хлебарки във вид на къщичка,  далеч от фината ви жалостива натура.

Тези устройства са ефективни, особено за оказване на контрол при малки популации от хлебарки или като метод, който да ви отговори колко горе-долу и на каква възраст са индивидите, населяващи дома ви. Става ви ясно, че капаните за хлебарки няма как да бъдат основна част от бойната ви артилерия. Те са онзи приятен „последен филтър”, който определя изхода на войната. Ако обаче искате да се отървете от нашествениците, трябва да прибегнете  до нещо повече от елементарното хващане и обезводняване с лепкави капани за хлебарки. Ако в къщата ви има десетки или може би стотици от тези неприятни същества, тогава трябва да прибегнете към по-ефективен убиец на хлебарки, който ще ви помогне да решите проблема, прицелвайки се в сърцето му, или по-точно в гнездото му…

 

Електронният капан за хлебарки - най-новата немска технология 

Тук на помощ идва следващия по ред в бойния ви арсенал – електронният капан за унищожаване на хлебарки.

Капанът за хлебарки е най-ефективното решение против хлебарки особено, ако не желаете мъртви насекоми навсякъде в дома си!

 

Едно е сигурно – бързо ще свикнете със симпатичния външен вид, който лесно би се вместил в стила на жилището ви. 

Електронният капан за хлебарки е бял с осмоъгълна форма.  Дискретен е и не заема място. И в този случай като при капаните за хлебарки с лепило, смъртта на натрапниците е скрита дълбоко в уреда – без следи и тела по пода. 

Уредът работи без инсектициди, химични вещества  и  не е причина за замърсяване.

 

Как се ползва електронният капан за хлебарки?

Развинтва се малката пластмасова зелена капачка, разположена горе върху уреда.

Повдига се капачето на капана за хлебарки, разположено под нея. След това трябва да се постави подходяща примамка, за която знаете, че вашите питомци по неволя ще харесат.

Вероятно сте имали наблюдения относно хранителните им предпочитания, но ако не сте решили какво да сложите в капана за хлебарки, има време да обмислите. Добре е да заложите на изпитани храни, като например малотрайни колбаси, кашкавал, плодове. Изключително подходяща е храната за домашни любимци - кучета и котки. 

Включете капана за хлебарки в електрическата мрежа. Следва шоуто. Насекомите се привличат от миризмата на храната в капана за хлебарки ще влязат,  за да хапнат от стръвта. Те ще стъпят на електрическа мрежа, загивайки елегантно, чисто и веднага. Сигурно изработената конструкция на капана за хлебарки не разрешава на пленниците бягство от затвора. Уредът може да се ползва единствено в дома. Капанът за хлебарки се захранва с USB кабел чрез захранващ адаптер от 5V, 500 mA. Вътрешното напрежение на работа е 1200 - 1500 V. Капанът за хлебарки, дървеници, Gardigo покрива помещения с площ около 40 квадратни метра.

След малкото проучване започвате да прехвърляте фактите наум – със сигурност ще ползвате комбинирания метод за защита. Първо ще напръскате добре помещенията в дома си. А след това електронният капан ще срещне на прощално угощение уморените и изгладнели партизани.

Стана ви ясно, че използвани поотделно оръжията ви биха покрили много малки популации от  хлебарки, които все още не са създали поколение. А вие няма как да сте сигурни в това. Точно по тази причина горещо одобрявате употребата на по-силен и дългосрочен метод за борба с вредителите. Капанът за хлебарки на немската фирма Gardigo е най-доброто решение! А при нас е с 2 години гаранция!

Научете повече: 10 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ИЗГОНИМ ХЛЕБАРКИТЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ