Как се хващат дървеници 3 начина, по които се местят

Как се хващат дървеници 3 начина, по които се местят

Вижте 3 начина, по които дървениците се местят и множат

Обратно на това, което може да си помислите, дървениците нямат предпочитание между безупречно чисто пространство или замърсена среда. Щом имат достъп до хранителен ресурс, те могат да живеят навсякъде, затова твърдения, че дървениците се привличат от мръсотия и неразтребени неща са просто безпочвени. В тази връзка, безпорядъкът улеснява тези насекоми да се крият, което може би подхранва погрешните представи. Идеалната им среда е топла и дава достъп до хранене с кръв. Предвид тези условия, може да се чудите как се разпространяват дървениците? Нека видим някои от техните навици за пътуване и какво трябва да знаете за това колко бързо може да се заселят някъде.

 

Как се хващат дървеници (1)

Колко бързо дървениците се разпространяват от стая в стая 

Всеки ден дървениците могат да снесат между едно и 12 яйца, общо между 200 и 500 яйца в живота им. Тези цифри следва да говорят за себе си, ако се чудите колко време е необходимо за едно нашествие на дървеници. Не минава много време, преди проблемът да се разрасне извън контрол, затова колкото по-бързо се свържете с професионалист по контрол на вредители за инспекция и третиране, толкова по-добре ще се справите.

Дървениците трябва да получават хранене с кръв от топлокръвни гостоприемници – обикновено хора – за да оцелеят и ще се крият близо до своите източници, докато са готови да се нахранят. Колко бързо дървениците се разпространяват от стая в стая зависи отчасти от това колко време отнема преместването на заразена мебел, дреха, багаж и/или друг предмет от домакинството от една стая в друга. Може да се движат и цялата къща в търсене на други гостопримници. Ако условията са благоприятни, те ще продължат да се размножават винаги когато предметът (или предметите) се премества.

Как се разпространяват дървениците от къща на къща

Скоростта на разпространение на дървеници от къща на къща се увеличава с времето, в което пътувате. Те са чудесни пътници и хотели, общежития, самолети и общественият транспорт са идеални места за хващане на тези нежелани гости.

Преместване на предмети: дървениците може да се движат от едно място на следващото като пътуват в багаж, дрехи, спално бельо и мебели. Срещат се често на места с висока степен на гости за отделни нощувки, включително университети и болници.

Пълзене: дървениците не летят, но могат да пълзят с много висока скорост с шестте си крака. Движението им с около 0,90 до 1,2 м в минута по повечето повърхности е еквивалент на спринтиране на средностатистически възрастен. Това улеснява дървениците да пътуват между етажи и стаи, както и бързо да се шмугват в ново място за криене преди да бъдат видени.

Размножаване: след като се нахранят, дървениците се скриват обратно по скривалищата си, за да храносмилат и да се чифтосват. Ако условията са подходящи, едно яйце може да порасне до зрял индивид за по-малко от месец и половина и всяка дървеници би могла да живее от четири месеца до повече от година. Дървениците са фокусирани върху хранене и размножаване и в резултат на това се разпространяват и размножават светкавично.

Как дървениците се разпространяват от човек до човек

Дървениците се нуждаят от хранене с кръв, за да оцелеят и кръв, за да се размножават, но не живеят върху хората гостоприемници. Всъщност, начинът, по който дървениците се разпространяват от човек на човек, реално няма нищо общо със самите хора, а с движението на заразени предмети. Например, гости в някой дом могат неволно да си ги занесат у дома от пътуването си, и децата може да се приберат с тях от училище.

Дървениците са опортюнисти, които се крият и чакат да се появи удобен случай да се наранят. И ако обиталищата им бъдат разтурени, те ще намерят начин да се преместят на съседно място, което може да направи ситуацията много по-трудна за инспектиране и третиране. Колко бързо ще се разпространят дървениците наистина зависи от Вас.

Разпространение на дървеници в дома и Ню Фреш

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните решения срещу разпространението на дървеници в дома. 

За всички клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния препарат при  разпространение на дървеници и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, които предпазват разпространение на дървеници, гарантирано унищожават  вредителите. Независимо дали търсите препарати  при разпространение на дървеници или други насекоми, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Марчела Димитрова