Как да изгоня мишките от къщата ми, бързо и без усилия?

Как да изгоня мишките от къщата ми, бързо и без усилия?

 

Здравейте приятели,

Понеже сме в онлайн магазин за борба с вредители, днес ще си говорим за засиленото нашествие на мишки и плъхове в дома. Всеки, които живее в къща или си ходи често на вилата, със застудяването се сблъсква и с проблема гризачи. Мишки, които са дошли от вън, за да търсят топлина и храна, са нежелан и неканен гост.
Добрата новина в случая е, че вече има много и разнообразни методи за прогонване на мишките, без да се налага да ги убивате и после да махате трупа им и да го изхвръляте. Естествено, че капаните са класиката, но нашият опит показва, че младите хора, не са очаровани от тази идея. Много хора, предимно жени, само при мисълта за мишки и изпадат в истерия.  Разбираемо е, и аз съм от тях. От скоро живея в къща и да ви кажа, станах редовен клиент на онлайн магазина си, но аз съм от хората, за които е важно бързото решение на проблема.
Нормално е когато бързината е водеща за прогонването на мишките, да се влезе, както се казва, с тежката артилерия. А именно да се заемем с комбирирана борба, използвайки едновременно с няколко продукта и то от качествените.
Сега ще ви кажа предимствата и недостатъците на различните продукти за прогонване на неприятните мишки Понеже всеки продукт, освен предимства има и недостатъци, когато се комбинират едновременно се получава бързо решение на проблема.

Изгонване на мишките и плъховете от вкъщи

Подобно на останалите нежелани гости от животински произход в дома, мишките също нахлуват в търсене на подслон, топлина и уют. Тези 3 прости решения, ще ви помогнат да ограничите присъствието им. 
  • Запушете всички потенциални входове за дребните гризачи – Използвайте гумени уплътнения за прозорци, врати и пролуки, през които може да влязат нашествениците. Където е нужно, залепете с монтажен силикон. Дръжте вратите затворени.; 
  • Използвайте домашни средства за прогонване и отърваване от нежеланото присъствие – Тук на помощ идват силни ароматни вещества като оцет, амоняк, белина. Естествено, може да заложите и на готовите натурални репеленти, които гарантирано държат вредните бозайници далеч. 
  • Научете кои са най-ефективните средства за прогонването на мишки и действайте в началото на нашествието. Не оставяйте неканените гости да превземат дома Ви!

Капани за мишки

Ще започнем с класиката – капаните. Те са първите средства, които ни идват наум, щом трябва да се заемем с прогонване и унищожаване на вредители. Тяхно предимство са достъпните цени, изпитаната във времето технология, както и възможността за многократна употреба (изключение правят само клопките с лепило).  

Биват няколко вида: 
1. Убиващи на място – При тях животното не страда. Сред най-предпочитаните са модерните, електронни капани, работещи с ток. 
2. Хващащи посредством лепило – Тук животните, умират до няколко дни, поради това, че не могат да се хранят и пият вода; 
3. Хуманните капани за мишки - Хващат животното, без да го нараняват, има от къде да влиза чист въздух вътре и храна. Ваше решение е какво ще правите дребните гризачи, като ги хванете. Някой клиенти, казват че ги пускат надалеч, други имат по-крайни идеи.

 

Отрови за унищожаване на мишки

Друг, често използван метод за елиминиране на популациите от мишки и трайно прогонване на гризачите са отровите.Съществуват специални водоустойчиви, които се поставят в каналите в градовете и селата, но на тях сега няма да се спирам, защото това го извършват фирми, наети от общината и не засягат домовете ни.

Родентицидни примамки – Както е видно от името отровните вещества или родентицидите, това са препарати, които убиват мишките и плъховете.

На пазара съществуват много и разнообразни видове, разликите са освен производителя, най-важното, което трябва да се гледа е процента активно вещество. Това е от значение, защото активното вещество, това е колко количество има отрова в продукта, освен привличащите съставки като сухо мляко, захар, карамел и други любими храни на мишоците.

Това определя и цената. Най-евтините унищожаващи вещества за прогонване и елиминиране на мишки привличат клиентите, защото няма да дадат много пари. Потребителите обаче не отчитат, че колкото е по-малко отровата в родентицида, толкова повече трябва да изядат от нея вредителите, за да умрат. Друг момент е че, много хора не знаят, че на пазара не се предлагат бързо действащи химически вещества. Това е така, защото се търси да се унищожи цялата популация, а не да се убие 1 или 2 мишки. При работа с отровни субстанции трябва да имате впредвид, че гризачите са интелигентни животни. Т.е. играта е на надхитряване. И когато си купите отрова и им я поставите, те няма да се хвърлят да я ядат, а първо ще отидат през нощта обикновенно, когато е тихо и спокойно и ще започнат да я инспектират, ако усетят мирис на човек, забравете да я ядат. След като са се уверили, че изглежда безопасно новото нещо, което са срещнали на място, на което вчера не го е имало, ще решат да я пробват. Но, забележете, няма да отидат всички вкупом да я изядат, а ще изпратят най-болното или най-старото животно да я пробва. След това ще го наблюдат няколко дни, как се чувства и ако не покаже промяна в поведението си или не умре бързо, ще решат че е безопасно и за останалите. Отровите/ родентицидите, които предлагаме са се доказали в практиката и действат за около седмица. Те са под формата на ядливи пакетчета, блокчета или пасти, препарати за пръскане срещу гризачи не се предлагат!

Недостатък при употреба на този вид препарати е, че като умрат мишките, започва да се усеща силна, неприятна миризма. Но от около година, има решение и на този проблем. Свържете се за консултация с екипа ни!

Електронни устройства за прогонване на гризачи 

Третият метод, на който ще се спрем са електронните устройства.

Най-честият въпрос, който ни питат е: Действат ли, наистина?
Отговорът е: Да, ако ги използвате правилно иначе няма да сте доволни.

Както и предишните методи за прогонване и те са няколко вида – има ултразвукови уреди и комбинирани, които работят чрез излъчването на електромагнитни вълни и ултразвук.

  • Най-евтини са ултразвуковите уреди за прогонване – предимство им е цената и площта, която защитават. Но основният недостатък е, че ултразуковите вълни не могат да преминат през никакви препятствия. Т.е. те стигат до първото препятствие и вълните се отразяват на обратно. Под препястие имам предвид – стени, врати, мебели, дебели завеси и друга покъщнина. За да си представите действието на ултразука, представете си че насочите фенерче и както светлината не може да премине през мебелите, например ако светите зад диван, канапе светлината няма да се вижда пред него, така и ултразвуковите устройства излъчват само напред и то до първото препятствие. Но пък те са много подходящи за прогонване на натрапници в по-малки помещения, при положение, че можете да им осигурите празно пространство между тях и мишките.

 

  • Комбинираните уреди за прогонване, включват в себе си ултразвуково устройство, което действа само в помещението, в което го включите и допълнително излъчват електромагнитни вълни по кабелите за контактите. Т.е., ако контактите са ви свързани последователно, един уред може да ви е достатъчен за цяла къща. Лесно можете да сметнете колко уреда, ще ви трябват, като видите колко бушона имате за изключване на контактите. Броят на бушоните се равнява на броя на уредите, защото трябва да включите уред на всеки електрически кръг.

И накрая, как най-бързо и лесно да се отърва от мишките за кратко време – отговорът е, като комбинирате няколко продукта за прогонване едновременно. 
Например, взимате комбинирано устройство, слагате отрова и ако се налага и капани. Проверявате ежедневно какво е положението и реагирате според ситуацията. Ако ако отровата е свършила, добавяте, ако 1 седмица няма промяна сменяте местата на заложените отровни вещества. 

Понеже всеки казус е различен, ако ви е трудно да се ориентирате в морето от продукти за прогонване на гризачи на сайта newfresh.org, може да ни пишете въпросите си на имейл info@newfresh.org или да ни се обадите на тел. 0896660843. Нашият екип от добре обучени специалисти, ще Ви консултира и заедно ще преценим кое е най-подходящо за Вас.
Надям се, да съм Ви била полезна и да сте научили нещо ново за прогонването на вредителите, което не сте знаели или сте били забравили.

 

Публикувано от Марчела Димитрова