Избор и монтаж на системи за охлаждане с водна мъгла

Избор и монтаж на системи за охлаждане с водна мъгла
Напоителните системи с високо налягане за охлаждане с водна мъгла на открити пространства са предпочитано средство за тераси, веранди, беседки в частни домове, както и на градини при кафенета, ресторанти, хотели през горещите летни месеци. Тези хитроумни съоръжения намаляват температурата с 10-15 пъти и охлаждат въздуха, което създава много по-комфортни условия за престой в откритите пространства през цялото лято. 

Принципът на действие на системите за мъглуване 

Уредът представлява дълъг маркуч с дюзи, който се свързва към източник на вода. Въздушното мъглуване работи на принципа на "моментално изпаряване". Помпата изпомпва вода от чешмата под високо налягане в тръбите, която излиза през отворите на дюзите с диаметър 0,10-0,15 мм под формата на воден прах с размер на капчиците 10-15 микрона. Такава водна мъгла се изпарява почти моментално в топъл, сух въздух, намалявайки температурата на околната среда бързо и ефективно. Степента на хлад зависи от температурата на околния въздух и нивото на относителна влажност. Например, при температура на въздуха 32 пъти и относителна влажност 50%, въздухът може да бъде охладен до 24 пъти, а при температура 32 пъти и влажност 15% - улично охлаждане до 16 пъти. 

Предимства на системите: 

  • Точното поставяне на дюзите осигурява оптимално охлаждане;
  • Водната пара отблъсква летящите насекоми, тъй като капките полепват по крилата им и те я избягват;
  • Водата под формата на мъгла се изпарява моментално, без да оставя мокри следи върху мебелите и дрехите на хората;
  • Основното оборудване не заема много място и е лесно да се скрие от посетителите на лятната градина, гостите на двора ви и няма да наруши прекрасния външен вид, който сте създали;
  • Лесна поддръжка, по-малко износване на части и ниски цени при смяна, които можете да намерите в онлайн магазин Ню Фреш;
  • Може да се използва и за капково напояване на цветя и градини; 
  • След края на топлия сезон устройството за мъглуване се разглобява и складира лесно, благодарение на малкия му обем.

Монтаж на системите за охлаждане с водна мъгла

Монтажът на системите за мъглуване е лесен, бърз и не изисква никаква специална подготовка. Всичко, което трябва да направите е да разопаковате своето устройство с водна мъгла и да разпределите дюзите. Може да избирате къде и колко близо една до друга да поставите аксесоарите, така че да водните капчици да излизат само от определен участък от маркуча. Изберете подходящо място за монтиране на устройството за мъглуване и го свържете към водоизточник. За да работи е необходимо само да бъде скачено към чешма, не е нужно електрическо захранване. 

Къде най-често се поставят системите за охлаждане?

Благодарение на своя почти незабележим дизайн, устройствата с водна мъгла са предпочитано средство за охлаждане на градини при кафенета, барове и ресторанти, хотели. В частните домове се използват на веранди и тераси, под навеси, в летни кухни и монтирани при овощни градини и асми.
Тъй като монтажът се извършва изключително лесно, системите с водна мъгла са чудесно решение при необходимост от охлаждане на събития на открито като сватби, кръщенета, тържества. Могат да бъдат поставени под големи чадъри и шатри, а също и в беседки и други градински навеси, предназначени за празненства и събиране на големи компании.

За какво да внимавате при избора?

Обърнете внимание каква е дължината маркуча на системата, която сте избрали и колко са на брой дюзите за разпръскване на вода. Ако желаете да обхванете с водната пара по-голямо пространство, проверете дали е възможно свързването на няколко устройства в едно и към един водоизточник. Винаги търсете системи с ниска консумация на вода. Проверявайте изправността на устройството всяка година, преди да го монтирате или да го пуснете в употреба. Избирайки система за мъглуване, изработена от устойчиви и качествени материали, ще си осигурите удобство и прохлада за няколко сезона напред. 
 

 

Потърсете консултантите от Ню Фреш, ако търсите допълнителна информация за цените или качеството на системите за мъгла.  От сайта ни можете да поръчате с бърза доставка до всяка точка на страната. 
Публикувано от Ню Фреш