Нашествие от мравки в кухнята – как да се справя

Нашествие от мравки в кухнята – как да се справя

Нашествие от мравки в кухнята – как да се справя 

С настъпването на пролетта природата започва да се разбужда. Това значи, че всякакви животинки и насекоми излизат от летаргия и отново да "крачат" по големия свят. Едни от тях са мравките. Да, те са символ на трудолюбие, сплотеност и скромност, но когато целият ви дом е залят с тях, е трудно да се радвате на тези им качества. Освен големия брой и упоритото им желание да останат, мравките хапят! И то неприятно и силно, което е в разрез с дребния им вид.

Хубавото е, че има различни начини да се справите с мравките. Съществуват и такива, които могат да се изготвят в домашни условия, но рядко са ефективни. Разбира се, винаги можете да подемете кампания срещу тях, ползвайки кухненската метла, но от сега ви предупреждаваме - шансът за победа е минимален. Най-качествените и бързо действащи продукти за борба с тези насекоми са биоцидни гелове и био спрейове против мравки.

 

 

 

 

Биоцидни гелове

Биоцидните гелове са готови за употреба. Може да се прилагат навсякъде. Ако имате малки деца или домашни любимци, точковайте с тях само на недостъпни за тях места.

Как ли работи гелът против мравки

Гелът против мравки съдържа отровна примамка. След като се нахранят с него, те го пренасят при малките и кралицата и така успявате да ги премахнете до последната мравка.

Кафявите мравки са тези, които най-често се заселват в блоковете и панелните жилища, а гелът против мравки е подходящ най-много за този вид. Просто поставяте по няколко точици гел против мравки на скрити места и готово!

Магнум гел против мравки 

Биоцидният гел се бори с всички видове мравки (да, те са много и са навсякъде) не само у дома, но и в двора и градината. Можете да го използвате и в големи помещения и сгради като болници, ферми, гаражи и т.н.

Био спрей против мравки 

    

 

Вторият вариант е чрез био спрея.  Хубавото на този продукт е, че е биологично чист и се бори против мравките без токсични вещества. И е изключително лесен за употреба! Просто напръсквате обилно зоната, от която искате да прогоните мравките. Посредством етеричните масла в спрея против мравки, те ще бягат, тъй като ароматът е твърде наситен за тяхното обоняние.

С него можете да пръскате на открити пространства и също така около входове на блокове, балкони, тераси и т.н.

Да, мравките наистина не са сред най-ужасяващите насекоми и вредители, които могат да се заселят у вас, но компенсират по-миловидната си природа с огромния си брой. Все пак, не е приятно да се събудите у вас и за компания да имате стотина малки и работливи мравчици, които са ви нахапали и са ви напълнили леглото с разни боклуци.

Пролетта и лятото са време за хубави спомени, пътувания и смях, а не за осъществяване на бойни сцени от екшън филми с главни герои Вие и чехъла ви и около 200 зли и въоръжени мравки. Тази картинка не се вписва в слънчевите дни, нали?

Публикувано от Тодор Дуралийски