Ефективна защита от лястовици

Ефективна защита от лястовици

Ефективна защита от лястовици и гнездата им

 

 

Една птичка пролет не прави. Но една птичка е достатъчна да съсипе вашата пролет. И къща. Говорим за лястовиците. Всички ги харесваме. Те са нежни, красиви и ефирни и са част от прекрасни творби на изкуството - от картини, до книги. Колкото и невероятни да са те, тяхната природа често успява да ни създаде проблеми.

Лястовиците са известни с това, че свиват гнездата си в стрехите на къщите, на балконите по високите етажи на блоковете и във всяко едно ъгълче, което позволява да се залепи клечка. Ще си кажете: Какво лошо има? Проблемът възниква в това, че гнездата на тези птички се правят от кал и клонки, които замърсяват стените и съсипват мазилката. По-сериозното от това е, че лястовиците са прелетни птици и прекарват половината от годината в Африка. Тоест, пренасят насекоми и зарази, нетипични за нашите географски ширини.

Никой не желае да добави още някой вредител, от когото да се защитава, сякаш се на война. Да не говорим, че ебола е достатъчно плашеща и смъртоносна. Ясно е, че няма как да се заразим с нея от лястовичка, но не знаем с какво наистина можем.

Освен че пренасят болести и вредят на стените на дома ни, лястовиците са изключително постоянни и един път решили, че вашата стена е най-добра за свиване на гнездо, трудно ще успеете да ги изгоните.

За да защитите от лястовиците вас и семейството си, можете механично да махате гнездото, но това е занимание за седмици напред. Можете да навредите на малките лястовичета, на стените и е безкрайно мръсно и неприятно занимание.

Най-лесният начин е използването на уред с ултразвук против вредни птици (лястовици, чайки). Шумът ги дразни, притеснява ги и се налага да намерят друго място, където да свият гнездо. Той не се чува от хората, не вреди на никого физически и се проявява като естествена защита от лястовици.

Приложението му е изключително лесно. Един път разположен, уредът ще защитава от лястовици вас и стените ви без почивка. Просто поставете по един на всеки ръб, между две стени. Можете да го свържете с електрически контакт в дома ви или да добавите соларното захранване и да го зареждате чрез дневната светлина. Екологично и евтино! Тоест, хубаво за планетата ни и за джоба ни.

За ваше улеснение поставете уреда на място, което има пряк поглед към гнездото на птиците, защото тогава защитата от лястовици е най-качествена.

Защита от лястовици и Ню Фреш ООД

Рзгледайте всички продукти, които ние от Ню Фреш ООД предлагаме за защита от лястовици. Независимо дали имате проблеми с тези птици, гълъби или други пернати, добро решение са и шиповете против птици. Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти за успешна защита от птици, насекоми, гризачи и други натрапници. 

Без значение дали искате да се защитите от лястовици или да поръчате шипове против гълъби, обадете ни се за безплатна косултация!

След като вече нямате проблеми с лястовиците, спокойно ще можете да се завърнете към ежедневните си занимания. Да се радвате на семейството си, домашните си любимци, къщата и да правите всичко, което ви кара да сте щастливи. А през свободното време, в което вече не биете лястовичи гнезда с парцали за под, можете да се насладите на хубава книга или разказ. Какво ще кажете за "По жицата"?

Публикувано от Тодор Дуралийски