Как да изгоня мишките от къщата ми, бързо и без усилия

Как да изгоня мишките от къщата ми, бързо и без усилия

 

 

 

Здравейте приятели,

Понеже сме в онлайн магазин за борба с вредители, днес ще си говорим за засиленото нашествие на мишки и плъхове в дома. Всеки, които живее в къща или си ходи често на вилата, със застудяването се сблъсква и с проблема гризачи. Мишки, които са дошли от вън, за да търсят топлина и храна, са нежелан и неканен гост.

Добрата новина в случая е, че вече има много и разнообразни методи за прогонване на мишките, без да се налага да ги убивате с капани и после да махате трупа им и да го изхвръляте. Естествено, че капаните са класиката, но нашия опит показва, че младите хора, не са очаровани от тази идея. Много хора, предимно жени само при мисълта за мишки и изпадат в истерия, разбираемо е, и аз съм от тях. От скоро живея в къща и да ви кажа, станах редовен клиент на онлайн магазина си, но аз съм от хората, за които е важно бързото решение на проблема.

Нормално е когато бързината е водеща, да се влезе както се казва с тежката артилерия, т.е. с комбирирана борба, едновременно с няколко продукта и то от качествените.

Сега ще ви кажа предимствата и недостатъците на различните продукти за борба с неприятните мишки и плъхове.

Понеже всеки продукт, освен предимства има и недостатъци, когато се комбинират едновременно се получава бързо решение на проблема.

Ще започнем с класиката – капаните.

Те биват няколко вида: убиващи на място, при тях животното не страда. Има и модерни убиващи капани с ток. Следващия вид, са не убиващи, а хващащи посредством лепило, при тях животните, умират до няколко дни и последния вид са хуманните капани, те хващат животното, без да го нараняват, има от къде да влиза чист въздух, има вътре и храна, вече е ваше решение какво ще правите мишките, като ги хванете. Някой клиенти, казват че ги пускат надалеч, други имат други идей.

Друг, често използван метод са отровите.

Отровите също са няколко вида: има специални водоустойчиви, които се поставят в каналите в градовете и селата, но на тях сега няма да се спирам, защото това го извършват фирми, наети от общината и не засягат дома ни.

Както е видно от името отрова или родентицид, това е препарат, които убива мишките и плъховете.
На параза съществуват много и разнообразни видове, разликите са освен производителя, най-важното, което трябва да се гледа е процента активно вещество. Това е от значение, защото активното вещество, това е колко количество има отрова в продукта, освен привличащите съставки като сухо мляко, захар, карамел и други любими храни на мишоците.

Това определя и цената, най-евтините привличат клиентите, защото няма да дадът много пари, но не отчитат, че колкото е по-малко отровата в родентицида, толкова повече трябва да изядът мишките, за да умрат. Друг момент е че, много хора не знаят, че на пазара не се предлагат бързо действащи отрови, това е така, защото се търси да се унищожи популацията, а не да се убие 1 или 2 мишки. При работа с отрова, трябва да имате впредвид, че мишките и плъховете са интелигентни животни. Т.е. играта е на над хитряване. И когато си купите отрова и им я поставите, те няма да се хвърлят да я ядът, а първо ще отидат през ноща обикновенно, когато е тихо и спокойно и ще започнат да я инспектират, ако усетят мириз на човек, забравете да я ядът. След като са се уверили, че изглежда безопасно новото нещо, което са срещнали на място, на което вчера не го е имало, ще решът да я пробват. Но, забележете няма да отидат всички вкупом да я изядът, а ще изпратят най-болното или най-старото животно да я пробва. След това ще го наблюдат няколко дни, как се чувства и ако не покаже промяна в поведението си или не умре бързо, ще решът че е безопасно и за останалите. Отровите/родентицидите, които предлагаме са се доказали в практиката и действат за около седмица.
Недостатък при отровите, че като умрът мишките, започва да се усеща силна, неприятна миризма. Но от около година, има решение и на този проблем.

Третия метод на който ще се спрем са електронните устройства.

Най-честия въпрос, който ни питат е: Действат ли, наистина?

Отговора е Да, ако ги използвате правилно иначе няма да сте доволни.
Както и предишните методи и те са няколко вида – има ултразвукови уреди и комбинирани, които работят, чрез излъчването на електромагнитни вълни и ултразвук.

Най-евтини са ултразвуковите уреди, предимство им е цената и площта, която защитават. Но, основния недостатък е, че ултразуковите вълни не могът да преминат през никакви препятствия. Т.е. те стигат до първото препятствие и вълните се отразяват на обратно. Под препястие имам впредвид – стени, врати, мебели, дебели завеси и друга покъщнина. За да си представите действието на ултразука, представете си че насочите фенерче и както светлината не може да премине през мебелите, например ако светите зад диван, канапе светлината няма да се вижда пред него, така и ултразвуковите устройства излъчват само напред и то до първото препятствие. Но пък те са много подходящи за по-малко помещения, при положение, че можете да им осигурите празно пространство между тях и мишките.

Комбинираните уреди, включват в себе си ултразвуково устройство, което действа само в помещението в което го включите и допълнително излъчва електромагнитни вълни по кабелите за контактите. Т.е., ако контактите са ви свързани последователно, един уред може да ви е достатъчен за цяла къща. Лесно можете да сметнете колко уреда, ще ви трябват, като видите колко бушона имате за изключване на контактите. Броя на бушоните се равнява на броя на уредите, защото трябва да включите уред на всеки електрически кръг.

И накрая, как най-бързо и лесно да се отърва от мишките за кратко време – отговорът е, като комбинирате няколко продукта едновременно. Например взимате комбинирано устройство, слагате отрова и ако се налага и капани. Проверявате ежедневно, какво е положението и реагирате според положението, ако отровата е свършила добавяте, ако 1 седмица няма промяна сменяте местата им.

Понеже всеки казус е различен, ако ви е трудно да се ориентирате в морето от продукти на сайта newfresh.org, може да ни пишете въпросите си на имейл info@newfresh.org или да ни се обадите на тел. 0896660843 и ще ви консултираме, като преценим кое е най-подходящо за Вас.

Надям се, да съм Ви била полезна и да сте научили нещо ново което не сте знаели или сте били забравили.

Публикувано от Марчела Димитрова