Как да защитим стайните растения от Котки?

Как да защитим стайните растения от Котки?

КАК ДА ЗАЩИТИМ СТАЙНИТЕ РАСТЕНИЯ ОТ КОТКИ?

 

 

Да имаш котки не върви ръка за ръка с отглеждането на саксийни цветя. Тези сладки животни много често гризат от листата на растенията и дори ядат от цветовете им. Често копаят в саксиите, а понякога, за съжаление, вършат и физиологичните си нужди в тях.

Защо се случва това и какво може да се направи, за да могат саксийните растения да живеят заедно с домашните любимци?

Растителната храна помага на котките да изхвърлят космите от храносмилателната им система. Добро решение за това е да засеете овес, чиито млади и меки листа насърчават животното, така че то да загуби интереса си към други растения. Достатъчно е да ги сеете на всеки няколко седмици, така че вашата котка винаги да има достъп до млада "трева". Можете да намерите специални семена в почти всеки зоомагазин.

Друг начин е да научите котката си систематично да излиза на разходки, по време на които животното ще може да гризе от растенията навън.

Ровенето в саксията често се дължи на мръсната кутия за отпадъци на котката или на факта, че закупената за нея котешка тоалетна не му харесва. Може предотвратите това, като използвате натурални спрейове и гранули, действащи с неприятна за котките миризма и прогонваща ги от саксиите ви в дома и двора.

Поставянето им близо до саксиите често обезкуражава котките да се доближат до източника на тази миризма.

ПАЗЕТЕ КОТКИТЕ СИ ОТ ВРЕДНИ ЗА ТЯХ РАСТЕНИЯ!

Внимание! Обърнете внимание дали имате в домовете си вредни за вашите котки растения като: азалии, бръшлян, циклама, дифенбахия, драцена, фикус, гроздове, монстери, крилати цветя, шефлери, олеандри, замиокулки. Тези растения могат да бъдат вредни за котките.

 

Публикувано от Марчела Димитрова