Без ухапвания от дървеници по тялото

Без ухапвания от дървеници по тялото

Без ухапвания от дървеници по тялото

Тези ужасни насекоми се промъкват в леглото Ви, в мебелите – дивани и фотьойли, дори и в килимите. Те нападат, докато спите или гледате филм. На следващия ден резултатът не е никка приятен – червени, болезнени следи от ухапвания по ръцете, краката Ви, навсякъде.

Какво са дървениците

Дървениците – това са малки, плоски насекоми с овална форма. Нямат крила и разчитат на хората да ги пренасят от едно място на друго.

На цвят са червеникаво-кафяви, а  на размер между 1 и 7 мм.

Те се хранят с кръв от хора или животни и са най-активни през нощта, хранейки се с жертвите си, по време на съня им.

С една дума – кръвопийци!

Как изглежда ухапването от дървеници

Казват, че е трудно ухапването от дървеници да се различи от ухапването на комар или друго насекомо. Понякога ухапването може да се появи след време, а някои хора не усещат почти нищо при ухапването от дървеница.

А при тези, които усещат нещо, обикновено се наблюдава някое от следните:

Червено ухапване, подуто с по-тъмен на цвят център;

Ухапвания, подредени в една линия или групирани на едно място

Доста болезнени подувания или мехури на мястото на ухапването

Ухапванията могат да бъдат навсякъде по тялото. Най-често те се появяват върху области на кожата, които са изложени по време на сън, като например лицето, ръцете, краката и ръцете.

Какви са симптомите на ухапването от дървеници?

Ухапването от дървеница - как изглежда

Ухапванията на дървеници не винаги се появяват веднага. Понякога минават няколко дни, за да започнат да причиняват симптоми.

Трябва също да знаете, че дървениците не се хранят всяка вечер.

Ухапванията от дървеници често са много сърбящи. Може да изпитате усещане за парене по кожата няколко дни след като сте били ухапани. Няма да почувствате, че буболечките Ви ухапват, защото отделят малко количество анестезия в тялото ви, преди да хапят.

Ако надраскате ухапването, може да предизвикате вторична инфекция, която може да доведе до подуване и кървене, затова бъдете внимателни.

Могат ли ухапванията от дървеници да създадат други проблеми?

Добра новина: За разлика от много други буболечки, дървениците не пренасят болести, когато хапят.

Най-страшното е, че могат да причинят кожни инфекции с ухапването си, заради прекаленият сърбеж и чесане. Някои хора не могат да спят, тъй като изпитват страх от последващо ухапване от дърваници…

В изключително редки случаи мястото на ухапването може да се подуе, да доведе до треска или висока температура.

Откъде могат да се пренесат дървеници?

Ако подозирате, че ухапванията по тялото Ви са от дървеници, трябва да обмислите добре, дали е възможно Вие или Ваш близък да е пренесъл насекомите в дома Ви.

Не бива да чакате, а трябва да сте сигурни, че това са дървеници, за да започнете справяне с инвазията. Преди години тези насекоми се срещаха доста по-рядко, но напоследък са истинска напаст и случаите на заразвени с дървеници домове, и съответно ухапвания, са много.

По-долу са изброени местата, където най-често може да се „хванат“ дървеници:

Дървениците се крият в матраците, килимите, върху текстилни материи

хотели
болници
общежития
жилищни комплекси
бизнес офиси
влакове и автобуси.

 
 
 

Ако не сте почивали скоро и не смятате, че сте ги донесли с багажа си от даден хотел, то може да е заразено работното Ви място. Трябва да третирате с препарат за дървеници не само вкъщи, а и на работа.

За да разберете дали имате дървеници, проверете на местата, където най-често се крият:

Рамката на леглото, матрака, възглавниците, в пукнатините и шевовете на мебелите, особено меката мебел, в килимите, в завесите…

Отървете се от дървениците завинаги

За да се справите с проблема, трябва да третирате със силни препарати за дървеници.Вижте най-ефикасните препарати по-долу. Ухапванията от дървеници са първия признак на заразата, а борбата с тези насекоми е изключително сложна.

Ухапвания от дървеници и Ню Фреш 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати срещу ухапвания от дървеници, също капани за дървеници, препарати за насекоми и много други. 

За всички клиенти предлагаме индивидуални безплатни консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния начин да избегнете ухапванията от дървеници и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още в деня на постъпването им. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти гарантирано ще ви помогнат. Независимо дали търсите средства срещу ухапвания от дървеници или препарати, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Научете Как да се справите с дървениците ТУК>>> Помощ! Хапят ме дървеници

Препаратите вредят ли на домашните любимци?

Публикувано от Тодор Дуралийски