Съселите са дребни сиви гризачи от семейството на сънливците. Много са бързи и ловки. Обичат да прекарват светлата част от деня в сън, а вечер са много активни.  Хранят се с плодове, ядки, понякога и с яйца. Най-активни са в топлите месеци, някъде от май до октомври. 
Плашат се от нощни грабливи птици, а друг техен естествен противник са златките.
Вредите за човека от този натрапник в дома се изразяват в това, че те разрушават дървените ламперии, гризат гредите и паркета, а също така са изключително шумни в малките часове и не ни позволят да спим.
Те са хитри животинки и отърваването от тях е доста трудно. Не се хващат в обикновените капани с лепило, не се доближават до отровите и трудно могат да бъдат изгонени от дома.

 

Как да се отървете от съсели?

Смята се, че тези гризачи са доста умни, а много наши клиенти са споделяли, че е почти невъзможно да ги хванат в капан или да ги излъжат да напуснат къщата им. Има някои хитрини, с които се надяваме да Ви бъдем от помощ, ако си имате работа със сънливци. 

 • Хващане с хуманни капани – Винаги ползвайте ръкавици при работа с капани за отърваване от гризачи (а и къртици). Животните имат много силно обоняние и ако докосвате клопките или примамката с голи ръце, ще оставите своя мирис върху тях. В този случай, те изобщо няма да се доближат до целта. 
 • Отблъскване с натурални препарати – Необходимо е да третирате често и да не оставяте миризмите на спрейовете и репелентите да изветреят. Обработвайте всички площи, където смятате, че има нашествие. Задължително оставете място, от което гризачите да могат да избягат. В противен случай само ще увеличите активността им. 
 • Електронни устройства – Важно в случая е да изберете подходящ уред, който да излъчва на честоти, които са предвидени за прогонване точно на този вредител. Отърваването от съсели няма да е дълготрайно, ако вземете каквато и да е машинка срещу гризачи. 

 

Уред срещу съсели 

Незаменими помощници в борбата със съсели са електронните устройства за отърваване от вредни гризачи, които излъчват ултразвукови вълни. 
Карат ги да спрат да се размножават, а после да избягат от къщата. Какво трябва да знаем за уреда против сънливци?

 1. Къде се е нанесъл нашият любимец?

  Обикновено точно тези гризачи влизат в домовете ни катерейки се. Настаняват се трайно на тавана или в подпокривното пространство, на тъмни места, които използват за хралупи. 

 2. Имам ли достъп до това пространство, за да поставя уред за отърваване от съсели?

  За да бъде ефективно ултразвуковото устройство и да изгони натрапника, то трябва да бъде разположено в помещението, в което животно се намира.

 3. Има ли електричество?
  Ако на тавана има електричество, най-добре то да бъде използвано. Комбинираме ултразвуков уред и светната лампа, за да държим съсела далеч от дома.

Сънливците не са почитатели на светлината – ако на тавана има електричество, най-добре то да бъде използвано. Комбинираме ултразвук и светната лампа, за да държим сънливеца далеч от дома.Апаратите против съсели на батерии са също ефикасни. С добри алкални батерии къщата ни ще бъде защитена за период от шест месеца.

 1. Важно е машинката за отърваване от съсели да работи непрестанно! Разходът на енергия на ултразвуковите апарати е минимален, а употребата им срещу съселите гарантира спокойния ни сън.
 2. Ултразвуковите устройства за отърваване от вредители не трябва да се покриват или да бъдат поставяни зад мебели или други предмети. За да влияят ефективно на вредителя, ултразвуковите вълни трябва да се разпространяват свободно в помещението.

Нашият ултразвуков електронен апарат за отърваване от съсели Gardigo Repellent Duo 550 действа ефикасно против гризачи (мишки, плъхове, включително съсели и белки) и е идеалното решение на проблема със сънливците на тавана.  Поставяме го в таванското помещение, свързан в електрическата мрежа.  

Предимства 

 • Апаратът за отърваване от съсели не влияе на спокойствието Ви, Вие не го чувате, а разположен в таванското помещение ще реши трайно проблема със съселите. Това е един безопасен метод за прогонване на вредни животни от дома и вилата.
 • Ултразвуковият електронен уред за отърваване от сънливци, белки, мишки и плъхове DUO 550 на немската фирма GARDIGO е изключително мощен и покрива площ до 550 кв.м. За най-добри резултати честотата на ултразвука се сменя постоянно, за да не могат вредителите да привикнат с нея.
 • Препоръчва се на гризачите да се осигури път за бягство от обработваната зона. За оптимален резултат дръжте уреда Gardigo Repellent DUO 550 включен 24 часа в денонощие. Консумацията на електроенергия е незначителна.

Тъй като работим директно с производителя от Германия, при нас получавате устройството на разумна цена.  Ще си осигурите спокойствие и тишина, както и ще предпазите имуществото си от набезите на вредните сънливци.

Обадете се и поръчайте сега! 0896 660 843

Поради големия интерес към устройството за отърваване от съсели, количествата се изчерпват бързо!
Поръчай Gardigo DUO Repellent 550 на немската фирма GARDIGO от ТУК

 

Защо уред против съсели от Ню Фреш?

Повече от 16 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти, като уреди против съсели, капани за гризачи и средства за  унищожаване на плъхове

За всички наши нови или дългогодишни клиенти предлагаме индивидуални консултации. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти гарантирано ще изгонят натрапниците. Ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!