5 метода да се предпазим от МАЛАРИЯ

5 метода да се предпазим от МАЛАРИЯ

5 метода да се предпазим от МАЛАРИЯ


Защо е важно да вземем мерки срещу комарите?

Ухапванията на малките комари не са само неприятни, заради сърбежа, който предизвикват, но те могат да бъдат и опасни. Основен виновник за разпространение на болестта малария, са именно тези насекоми. Инфектираните комари от рода Анофелеси предават болестта чрез ухапвания.  Паразити от рода Plasmodium Malariae се пренасят в човешката кръв.

През летния сезон възможността да се заразите с малария у нас се повишава, тъй като комари-преносители живеят в южната ни съседка Гърция.  Ако пътувате често, трябва да бъдете особено внимателни.

Срещу комарите и болестта – мнението на специалистите

В интервю пред медии, главният здравен инспектор д-р Кунчев дава съветите си за борба с комарите и превенция на маларията:

по-активно пръскане срещу насекомите от страна на държавата;

използването на отблъскващи вещества;

 и използването на замрежване (комарници) * /източник dnes.bg/.

Ние Ви напомняме, че е важно да защитите Вас и Вашите близки!

Вижте 5 изпитани метода за борба с комарите и изберете подходящия за Вас:

  • Сложете предпазни мрежи срещу комари и против мухи на прозорците и вратите на дома;
  • Използвайте защитни препарати за тяло, когато излизате навън, особено в райони с голяма популация на насекоми – в горите, във влажни местности, около реки, езера и др.;
  • Свържете се с професионалисти от специализирана в борбата с насекоми фирма и ги извикайте, за да извършат третиране срещу комари и други летящи и пълзящи твари във  Вашия двор, градина, пространството пред блока и тн.;
     
  • Вземете нещата в свои ръце и напръскайте добре с концентрирани препарати дома си – своевременното третиране на тревните площи с инсектициди ще Ви защити от ухапванията на насекомите. Ако не знаете кой е най-подходящият препарат, обадете ни се, за да Ви помогнем с БЕЗПЛАТНА консултация!
     
  • Инсектицидните лампи срещу комари и мухи са перфектното решение за закритите тераси и апартаментите, в които насекомите са неканени гости.

При нас ще откриете голям брой апарати против комари, сега с -20% отстъпка! Разгледайте тук - https://newfresh.org/borba-s-komari/elektronni-ustroystva-sreshtu-komari

 

Публикувано от Марчела Димитрова