4 безпогрешни знака, че ви трябва отрова за хлебарки

4 безпогрешни знака, че ви трябва отрова за хлебарки

 

Хлебарките са активни през нощта, което ги прави нощни насекоми.  Хлебарките предпочитат да се крият и да живеят в тъмни и влажни места в къщата. Зоните зад хладилника, мивката, както и други често ползвани електроуреди обикновено се харесват на хлебарките, още повече, че тези насекоми имат малки тела и могат да се вмъкнат дори в процеп на стената ви. Научете се да разпознавате основните признаци на зараза на дома с хлебарки, така ще помогнете и защитите и семейството си от болести и инфекции. Колкото по-бързо атакувате причинителя с отрови за хлебарки, токова по-бързо ще си върнете контрола над дома.

 Ето 4 сигурни знака, че има хлебарки в дома ви и е време да си набавите отрова за хлебарки. 

4 безпогрешни знака, че ви трябва отрова за хлебарки (1)

Видели сте хлебарка - решението е отрова за хлебарки 

Най-очевидният признак, че имате проблем с дадено насекомо е да го видите с очите си. Най-често хлебарките се забелязват през нощта. Обикновено, след като включите светлината, те се разбягват и опитват да се скрият. Ако обаче забелязвате хлебарки и през деня, това може да означава, че заразяването продължава от известно време или че е прогресирало до момента, в който трябва незабавно да се предприемат драстични действия – отрови за хлебарки. Ако е възможно, хлебарите остават скрити през деня, но пренаселеността и липсата на хранителни източници могат да ги накарат да хранят дневната светлина, за да оцелеят. Разбира се, ще намерите и мъртви хлебарки в райони, където те се крият, тъй като заразата е само част от техния естествен живот и цикъл на смърт. Мъртвите хлебарки не са сигурен знак, че заразяването е приключило, дори по-вероятно е, че продължава.

Откривате изпражнения на хлебарки 

Хлебарките се хранят с почти всичко – от растения, през мъртви кожички, боклуци, понякога и изпражнения, апетитът им благоприятства за появата на един от най-сигурните знаци, че хлебарките са се заселили в дома ви – а именно техните изпражнения. Изпражненията им имат различна форма и големина, в зависимост от вида на хлебарките: германска хлебарка, ориенталска и тн.). Те могат да приличат на зърна пипер или зърна кафе, а понякога и на овални пелети. Голямо количество изпражнения на доста видимо място може да бъде добър показател за голямо заразяване с хлебарки. Проверете зад печката и хладилника, както и всички мивки, шкафове и други зони за съхранение на храни във вашия дом. Ако забележите значително количество фекалии, знаете, че районът е зона с голям трафик за хлебарки, така че отсечете наблизо възможни хранителни и водни източници.

Откривате яйца от хлебарки - отрова за хлебарки и гел 

Заразата продължава и става все по-голяма – това се дължи на факта, че хлебарките се размножават много бързо. Въпреки че това е лоша новина за вас и дома ви, добрата страна е, че ще знаете как се развива заразата. Хлебарките не оставят единични яйца, те обикновено са много на едно място. Обвивките на яйцата остават на място, след като младото насекомо се излюпи. Тези следи са сигурен признак на зараза на дома ви – в него не само са влезли хлебарки, те са открили храна, подслон и добро място за размножаване. Това означава, че те и не плануват да напуснат сами, определено е време да потърсите и сложите отрови за хлебарки.

Чети още:

Защо изведнъж се появиха хлебарки в кухнята?
10 малко познати факта за хлебарките
 

Миризма на хлебарки

Накрая, хлебарките могат да произведат неприятна, силна миризма като на застояло, това определено е знак, че заразата хлебарките са се заселили преди известно време и стават все повече.

Мъртвите екземпляри също имат неприятна миризма, която се дължи на разпада на телцата. При разлагането се образува олеинова киселина.

Тези признаци не изчерпват всички знаци за зараза на дома с хлебарки, но всеки един от тях е сигурен индикатор, че няма време да отлагате и трябва да си вземете ефикасна отрова за хлебарки. Комбинирайте с къщички за хлебарки и няма да сбъркате!

 

Отрова за хлебарки и Ню Фреш 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти като отрова за хлебарки, кубчета за хлебарки, капани за гризачи или други натрапници. За сигурни средства за борба с хлебарки потърсете консултантите на Ню Фреш за безплатна консултация. Те ще Ви помогнат да изберете най-ефикасната отрова за хлебарки при проблеми с тези насекоми. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още в деня на регистрирането им. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Независимо дали търсите отрова за хлебарки или Ви трябва решение срещу гризачи, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Тодор Дуралийски