4 проблема, причинени от вредни птици

4 проблема, причинени от вредни птици

4 сериозни проблема, които птиците могат да причинят на болница, поликлиника или друго здравно заведение 

Не само хлебарките, гризачите и змиите могат да навредят на лечебното Ви заведение. Птиците, които обичате да гледате през прозореца си, потенциално могат да създадат проблеми на Вашата сграда, пациентите в нея, както и на работниците. Ако сте ръководител  или администратор на болнично заведение, трябва сте наясно с начините, по които неприятните птици като гълъби, врабчета и скорци могат да окажат негативно влияние на Вашето съоръжение.

  1. Вредни птици и хигиена  

За всяко лечебно заведение хигиената е на водещ приоритет, а ужасните градски птици могат да бъдат вредни за чистотата. Това е така, защото птиците, техните изпражнения и материалите, с които правят гнезда могат да съдържат патогени, причинители на заболявания. В действителност, изпражнения на птиците могат замърсяват всичко, до което влязат в контакт, и могат да доведат до нарушения на здравния код или регулаторни действия.

В здравните заведения замърсяванията и нечистотиите могат да предизвикат раздразнения у пациентите, които вече страдат от дадено заболяване или алергии. Вероятно е птиците да пренасят и други зарази, включително акари, дори въшки.

  1. Вредни птици и щети

Естествено за птиците е да кацат, кълват и гнездят, а всички тези техни действия могат да причинят щети на сградата на лечебното заведение. Птиците могат да увредят фасадата,  покрива, дори и електрическото окабеляване и оборудването на вашето съоръжение. Освен това е известно, че птичите изпражнения съдържат киселини, които разяждат боя, покривни материали, табели, мебели на открито и други предмети, които могат да бъдат скъпи или трудни за поправяне или подмяна.

  1. Шум и вредни птици

Вредните птици обикновено освен мръсотия, предизвикват и шумове, с които нарушават спокойствието. Техните активности могат да бъдат притеснителни за пациентите, а също и да бъдат досадни за медицинския персонал. Възможно е да има сред посетителите и хора, които се страхуват от птиците и у които срещите с тях да предизвикват безпокойство.

  1. Имиджът на лечебното заведение и вредните птици

Материалите, които служат за направата на птичи гнезда, изпражненията, остатъците от храна, които някои хора изхвърлят за птиците могат да навредят на външния вид на сградата, където се помещава Вашата практика. Изпражненията са изключително неприятни, особено, когато са струпани на едно място и са се наслагвали продължително във времето. Освен че са разяждащи, доста труд oтнема и тяхното премахване. Рутинното почистване на птичи изпражнения е необходимо, когато се касае до лечебно заведение, но може да бъде скъпо и не особено производително.

Когато хората видят вредни птици, които се мотаят около Вашето лечебно заведение, и бъркотията и щетите, които те оставят след себе си, имиджът и репутацията на Вашето здравно заведение могат да пострадат. Потенциалните пациенти и работници могат да получат фалшивата представа, че Вашето съоръжение не поставя много акцент върху чистотата и качеството и те могат да поставят под въпрос как това се изразява в грижите, които ще получат.

Вредните птици и Ню Фреш 

Ако се притеснявате от това, че птиците причиняват проблеми на Вашето здравно заведение или искате да предприемете стъпки, за да им попречите да навредят на сградата и имиджи Ви, потърсете ни за безплатна консултация. Ние от Ню Фреш познаваме най-добрите средства за борба с вредни птици, а в нашия онлайн магазин ще откриете множество оферти за шипове против птици, включително и шипове против гълъби.

Ню Фреш е вносител на уреди против вредители и е на пазара у нас повече от 10 години. Нашите продукти са надеждни, ефективни, а консултантите ни - добре обучени и отзивчиви. Потърсете ни за консултация или оферта, независимо дали търсите уред против птици или искате да научите повече за унищожаването на плъхове.

Публикувано от Ню Фреш