Мишки в кухнята 3 лесни средства за прогонване

Мишки в кухнята 3 лесни средства за прогонване

Откри ли сте миши изпражнения на пода в кухнята? Това със сигурност не е приятна изненада. Освен това, доказано е, че щом има следи, то мишката не е и сама… Най-често мишките се крият в стените на къщата, в мазето или на тавана. Е, разбира се, ако живеете отдавна в къща, присъствието на мишка вече не изправя косите Ви и не Ви кара да се вцепенявате, тъй като гризачите не са рядко явление в домовете в България. Не е необходимо обаче да се примирявате с тези космати съквартиранти. Често мишките търсят убежище под хладилника или кухненската печка, а това никак не е приятно и здравословно що се отнася до хигиената в дома Ви. Кухнята е идеалното местообитание за мишките, тъй като тук те откриват всичко, от което се нуждаят: вода, храна (дори и да поддържате много чисто, все остава по някоя трохичка), места за гнездене и за укритие.

Мишките в кухнята лесно преминават през мънички пространства, често използват дупките, останали около тръбите на водопровода или газоотвода, кабелни лайсни и тн. След като веднъж е влязла, мишката може да оцелее ядейки мънички парченца храна в някой кухненски ъгъл. Мишките не се нуждаят от много, за да живеят, но могат да нанесат ужасни щети – изпражнения и урина, гризат всякакви кабели и крадат от хранителните продукти. Ако видите гризачи от какъвто и да е вид, предприемете следващите лесни стъпки, за ги прогоните бързо и да предотвратите повторната им поява.

Още по темата: 

Как да се отърва от мишките в стените на дома си
Защо да защитим дома си с устройство против мишки?

Прогонване на мишки от кухненски шкафове

За да прогоните мишките от шкафовете, първо трябва да ги почистите добре и да ги запечатате – това може да стане като изберете механизъм за плътно затваряне, сложите допълнително райбер или лайсна. Всички шкафове в кухнята трябва да бъдат внимателно проверени и подредени. Съхраняването на храна трябва да извършвате само в здрави, стъклени или пластмасови кутии, които да бъдат поставени на места, труднодостъпни за мишките. Задължително проверете и пространството под и около кухненската мивка – отворите на тръбите обикновено са достатъчно големи, за да премине през тях гризач. Използвайте телена мрежа или друга преграда, където се налага, за да ограничите достъпа на мишки в кухнята.

Мишки в кухнята 3 лесни средства за прогонване (1)

Ако въпреки щателната подредба и почистване все още не успявате да прогоните мишките , ето още 4 изпитани и ефективни средства при мишки в кухнята

Мишки в кухнята и капани за мишки

За една мишка или малка група мишки щракащите капани могат да бъдат ефективен метод. Те са евтини, лесни за употреба и можете използвате за стръв храни като сирене или фъстъчено масло. Важно е обаче да бъдете внимателни, когато поставяте капани за мишки в дома си, за да избегнете нараняването на домашни любимци или малки деца. Най-добрите места за поставяне на капани обикновено са зад мебели, в тъмни ъгли и покрай стени, където мишките тичат и се крият.

Капани за мишки с лепило

Друг вариант на капана е лепило, нанeсено върху дъска или пластмасова основа. Лепилото хваща мишката върху плоскостта и тя не може да помръдне. Не винаги тези капани са за предпочитане, в тях могат да се хванат също насекоми, както и не са подходящи за употреба на открито.

Примамки за капаните за мишки и отрови

Докато използването на стръв в капана може да увеличи ефективността, отровни примамки, в някои случаи е добре да се избягват. В допълнение към опасностите, породени от контакта с отрова (напр. домашни любимци, деца, собственик на жилища), примамките може да не работят веднага и могат да накарат мишката да пропълзи в недостъпно малко пространство (например в стена), където да умре. Това може да доведе до неприятна миризма, която може да продължи с месеци.

Прогонване на мишки от кухнята и Ню Фреш

Целенасоченото улавяне, почистване на кухнята и примамките може да помогнат да се справите с мишките за кратко, но докато всяка входна точка не бъде запечатана, те могат да продължат да се връщат. Ако не можете да разберете как влизат, консултирайте се с професионалист на Ню Фреш ООД за помощ. Нашите консултанти ще Ви помогнат да изградите  най-добрия план за атака, който да ви помогне да прогоните мишките от кухнята веднъж завинаги.

 

Публикувано от Ню Фреш