3 ефикасни решения срещу хлебарките в дома

3 ефикасни решения срещу хлебарките в дома

 

3 ефикасни решения срещу хлебарките в дома 

 

Хлебарките са проблем на домакинствата по света от край време. Много от нас имат нетърпимост към тях, което води до дискомфорт в собственото ни жилище. Хлебарките снасят яйцата си на труднодостъпни и скрити места, които не можем лесно да открием и унищожим. Често можем да намерим "гнезда" на хлебарки в кухненските шкафове, печката, телевизора, компютъра, в ъглите, около тръбите, ваните,  чекмеджета и на още куп други тайни за нас места.

Това прави извършването на ежедневни и елементарни домакински задължения в истински ад. Все пак, никой не обича да се реди на опашка пред банята, особено ако другите в редичката са хлебарки. А мисълта да делим храната си с тях, може да ни накара да преминем на доста сериозна диета. Това е добре, но до време. Представете си да се събудите до няколко хлебарки, които са се свили на топло под завивката. Кошмар в реално време!

Освен, че са преносители на болести и зарази, хлебарките са трудни за убиване. Инсектицидите влияят само на възрастните индивиди, но не и на яйцата. Това не само не решава проблема с досадните хлебарки, а и се отразява на финансите и здравето ни.

Представете си следната ситуация:

Прибирате се у дома след тежък работен ден и вместо да влезете в уютната си кухня, влизате в царството на десетки малки хлебарки, които пълзят по плота, масата, котлоните и шкафовете. Какво се случва в този момент? Една истинска борба на живот и смърт, в която вие гоните гадините и се опитвате да ги убиете с първото нещо, което видите. Накрая в кухнята има 3 убити хлебарки, а вие сте плувнали в пот и сте останали без сили.

Кой е най-бързият начин за реакция срещу хлебарки?

Да питаме чичко Гугъл или съседката. Те най-вероятно ще ви дадат няколко варианта.

Пръскане против хлебарки в целия блок

Най-ефикасните методи за избиване на хлебарките са пръскане срещу насекомите в целия блок, ремонт на апартамента или употребата на гел за хлебарки. Разбира се, ремонтът е скъп, дълъг и безкрайно мръсен, а да убедите съседите си да пуснат чужди хора, които да пръскат в дома им не е лесно. Особено, ако те нямат проблеми с хлебарките.

Гел за хлебарки - защо е най-доброто решение срещу хлебарките

Гелът е най-достъпният и лесен начин за борба с този вид натрапници. Той е подходящ, защото,  за разлика от другите продукти, може да се слага навсякъде. Водните разтвори не могат да се прилагат на местата, където хлебарките най-често снасят. Вредни са за повърхностите, могат да повредят картините ви, кутии за съхранение и други неща, които след това няма да можете да ползватею. Този проблем при прилагането на кубчета за хлебарки или гел отпада.

Къде се поставя гела за хлебарки за защита на дома

Опаковките на гел продуктите са изключително икономични и могат да се ползват дълго време. Нужна е съвсем малка точица от гела, която се бори с натрапници бързо и ефективно. Слабо известен факт е, че хлебарките са канибали. Един път приела от гела, гадинката може да зарази до 40 други хлебарки. И то по няколко начина - чрез контакт, изпражнения и изяждане на трупове. Този метод е бърз и ефективен и трайно унищожава популацията им. Когато от яйцата се излюпят хлебарки, животът им няма да е дълъг и така ще се прекъсне непрестанното размножаване на гадинките.

Третиране с препарати срещу хлебарки 

Друго преимущество на гела срещу хлебарки е, че няма нужда да се нанася на определен период от време. Например, инсектицидите трябва да се използват на всеки 28 до 30 дни. Това е дискомфортно, има неприятна миризма, отровно е и за нас самите. Няма да коментираме и  парите, които ще трябва да давате. Купувайки една опаковка гел взимате най-доброто решение.

Сега си представете тази ситуация:

Прибирате се у дома след тежък ден. Отваряйки врата, вече се подготвяте 30-40 хлебарки да ви помахат и да се разпръснат, за да предупредят другите, че сте се прибрали. Обаче това не се случва. Ползвайки само един път гела, сте успели да се отървете от вредителите, които са предизвиквали вълна от притеснение всеки път, когато си помислите за тях. Вместо това, ви очаква един чист и приветлив дом, в който можете да се насладите на почивката си.

Лесното и бързо прилагане на гела срещу хлебарки ще улесни живота ви и ще ви лиши от неприятностите, свързани с непрестанното пръскане на инсектициди.

Какво друго може да научите от Експерта в прогонването на вредителите? >>>> Къртиците ми надупчиха градината Помощ

 

Публикувано от Марчела Димитрова