10 прости решения да се отървем от хлебарките

10 прости решения да се отървем от хлебарките

10 прости решения да се отървем от хлебарките 

 

Хлебарките не са само отвратителни за гледане създания, но са и опасни за хората. Известно е, че разпространяват най-малко 33 вида бактерии, паразитни червеи и други видове човешки патогени.

Това усложнява борбата против хлебарките.

Пълзейки по храната и приборите, както и чрез изпражненията си, те пренасят болестотворните микроорганизми.

Инсектицидите не са приложим за всички ситуации метод за третиране против хлебарките. Освен това те могат да навредят на здравето на хора и домашни любимци. За щастие има начин да ги избягвате. Това са т.нар. естествени и безвредни начини в битката Ви против хлебарките.  В тази статия ще акцентираме върху 10 от тях и ще ви посъветваме как да подсилите допълнително ефекта.

  • Премахване на достъпа до храни и етерични масла против хлебарките

Първо - съхранявай цялата си храна - дори купата с плодове - в хладилника или в херметически затворени съдове. Това е лесен метод в борбата против неприятните хлебарки. Знаете ли, че насекомите мразят ароматните етерични масла. Направете си приятно ухаещ репелент против хлебарки. Разтворете 30 капки масло в литър вода в бутилка с пулверизатор. Сигурни миризми против домашните хлебарки са тази на мента,коча трева, цитруси и чаено дърво.

  • Второ в борбата против хлебарките - прекратете достъпа до вода

Хлебарите могат да живеят в продължение на един месец без храна, но могат да оцелеят само седмица без вода - избършете всички плотове и около мивката, махайте гъбата след употреба, проверявайте къщата си за други източници на влага.

  • Трето – предрешете борбата си против хлебарките като ги  лишите от укрития

Запечатайте пукнатините в стените и всички вероятни убежища на насекомите. Това важи и за сифоните.  

  • Инфузорната (диатомична) пръст прогонва хлебарките

Поразява екзоскелета на насекомите чрез обезводняване, но не вреди на хора и други бозайници. Това е чудесен, нетоксичен убиец на хлебарки, към него няма привикване и няма да ви алергизира или дразни.

  • Всички от семейството да се включат в борбата за унищожаване на хлебарки
  • Ако сте любител на игуаните или геконите и ги отглеждате у дома, то позволете им да ви укажат едно приятелско рамо в битката против хлебарките (ако, разбира се, не сте третирали предварително химически досадните насекоми.
  • Направете стръв с борна киселина
  • Бораксът е евтин, лесен за намиране и много ефективен природен хлебароубиец. Поразява храносмилателната им система. Вашата задача е да смесите отровните кристалчета със захар (3 части боракс на 1 част захар), желе или сок. Недостатъкът е, че борната киселина е естествена, но токсична, така че ако имате деца или домашни любимци, търсете безопасен да третирате с нея.

Добрата стара сода за хляб

Ако бораксът не е за вас, можете да го замените със сода за хляб киселина.Как да убиете хлебарките със сода - направете смес от 50% от белия прах и 50% захар, мед, желе, фъстъчено масло или сок. Смесете много, добре, така че хлебарките да не могат да ядат около примамката него. Оставете стръвта, където могат да го намерят хлебарите.

Бирен хляб – унищожителят на хлебарки

Когато пийвате биричка, почерпете еднократно (и завинаги) вашите квартиранти с филийка, напоена с алкохолната течност.

За да подсилите ефекта на горните методи, добре е да ползвате комбинираните ултразвукови и електромагнитни електронен уреди против хлебарки и лепящи къщички за хлебарки.

Комбиниран ултразвуков и електромагнитен уред Slimline 2500

Тези устройства съчетават работата на 2 уреда. Те  променят съществуващото електромагнитно поле около кабелите на електроинсталацията. Това дразни вредителите. Освен това уредите излъчват високочестотен ултразвуков сигнал (между 26 kHz и 40 kHz). Той действа неприятно на слуховата и нервната система на гризачи и насекоми. Въздействието на апарата предизвиква паника сред натрапниците. Устройството не смущава телевизионните, радио, алармени и телефонни сигнали, пожароизвестяването, както и газовата сигнализация.
Не вреди на хората, дори на онези с пейсмейкъри и слухопротезиращи апарати.

Последните два помощника ще подсилят ефекта на останалите осем метода за борба против хлебарките, за да превърнете жилището си в дом, който е обитаван единствено от вас и любимите ви същества.

Публикувано от Тодор Дуралийски