АКЦИЯ: Препарат за дървояди Лигносан 30 МЕК (25 мл) - 12 бр.

Препарат с профилактично и лечебно действие срещу дървояди. Предпазва от и унищожава инсекти увреждащи дървен материал. За третиране на дъски, греди, рамки, мебели и др.

Производител: Франция

Код на артикула: P-10659-901

Наличност: Изчерпан

Цена: 78,00 лв

Лигносан 30 МЕК (25 мл)

Област на приложение:
Препарат с профилактично и лечебно действие. Предпазва от и унищожава инсекти увреждащи дървен материал. За третиране на дъски, греди, рамки, мебели и др.

Норма на разреждане:
- 25 мл. от препарата в 3 литра вода при обработка спръскачка;
- 25 мл. в 20 мл. вода при обработка с четка;
- 25 мл. в 15 мл. вода при обработка със спринцовка.

Начин на употреба:
Прилага се по четири начина: чрез опръскване, намазване, потапяне и инжектиране. Без мирис, не оцветява дървесината и не омазнява. След пълно изсъхване може да се полагат бои, лакове, байцове и смоли. Дървесината трябва да бъде чиста, суха, без прах и покрития по нея. Задължително е премахването на всички видове покрития от дървото преди приложението на продукта. 

1. Лечебно третиране на заразена дървесина: С остър инструмент отстранете частите на дървото с висока степен на нападение. Приложете 2-3 слоя през 30 минути чрез намазване с четка или чрез опръскване. Оставете да изсъхне за 24 часа. За дървесни части, по-големи от 10 см x 10 см и силно нападнати от дървояди, се препоръчва инжектиране. Пробийте дупки с дълбочина 5 см през 30 cm по повърхността и инжектирайте продукта, докато запълните дупките. Повторете процедурата след 24 часа. Разходна норма: 1 литър от разредения работен разтвор за 3 - 5 кв.м.  (заразена дървесина).
2. Профилактично третиране: Чрез намазване с четка: 2 слоя през 30 минути. Чрез потапяне: потопете за 3 минути, изцедете и оставете да съхне за най-малко 4 часа. Разходна норма: 1 литър от разтвора за 8 - 10 кв.м. 

За прецизно дозиране използвайте СПРИНЦОВКА за дозиране на препарати

и ПРЪСКАЧКА РЪЧНА

Информация относно биологията на дървоядите:
Обикновеният дървояд
 (Anobium punctatum) е определен като изключително опасен вредител. Ларвите на този бръмбар разрушават изсушената дървесина. Възрастните дървояди са с дължина 2.7 — 4.5 mm, не се хранят, само се размножават.

Дървоядите атакуват само отлежал дървен материал с високо съдържание на беловина (свежа дървесина) и не нападат живи дървета. Също така не нападат сърцевината на дървения материал. Масовото им нахлуване е проблем в старите дървени къщи, строени с необработен дървен материал. Някои строителни стандарти изискват използването на дървен материал с по-малко от 25% беловина, така че при евентуално нашествие от дървояди конструкцията да остане стабилна. Прояденото от насекомите дърво се разпознава по кръглите изходни дупчици с диаметър 1-1.5 mm. Ако все още има живи дървояди, около дупчиците се забелязва фин дървен прашец. Жизненият цикъл на дървояда е 3-4 годишен, затова неговите вреди може да се открият много късно.

Област на приложение: Консервант на дърво.

Препарат с профилактично и лечебно действие. Предпазва от и унищожава инсекти увреждащи/пробиващи дървен материал (дървояди).
За третиране на дъски, греди, рамки, мебели и др.

Категория на потребителите: масова.

Вид на биоцидния препарат: микроемулсионен концентрат.

Начин на употреба: От препарата се приготвят водни работни разтвори. Прилага се по 3 начина: чрез намазване, потапяне и инжектиране. Без мирис, не оцветява дървесината и не омазнява. След пълно изсъхване може да се полагат бои, лакове, байцове и смоли. Дървесината трябва да бъде чиста, суха, без прах и покрития по нея. Задължително е премахването на всички видове покрития от дървото преди приложението на продукта. Използвайте чиста вода без утайки. Напълнете на половина съда с вода. Добавете препарата. Изчакайте 2-3 минути и разбъркайте енергично. Долейте вода по норма. Изчакайте 5 минути, разбъркайте отново и започнете прилагането на препарата. Норма на разреждане: 8 мл от препарата в 1 литър вода.

1. Лечебно третиране на заразена дървесина: С остър инструмент отстранете частите на дървото с висока степен на нападение. Приложете 2-3 слоя през 30 минути чрез намазване с четка. Оставете да изсъхне за 24 часа.
За дървесни части имащи размери по-големи от 10 см x 10 см и силно нападнати от дървояди, се препоръчва инжектиране. Пробийте дупки с дълбочина 5 см през 30 cm по повърхността и инжектирайте продукта докато запълните дупките. Повторете процедурата след 24 часа.
Разходна норма: 1 литър от работния разтвор на 3-5 м² (заразена дървесина).

2. Профилактично третиране:
- Чрез намазване с четка: 2 слоя през 30 минути по цялата повърхност, която трябва да бъде защитена.
- Чрез потапяне: потопете за 3 минути, изцедете и оставете да съхне за най-малко 4 часа.
Разходна норма: 1 литър от разтвора на 8-10 м² (заразена дървесина). 

Интервали от време, които трябва да се спазват между отделните приложения, както и между приложението и достъпа на хора: Третирането с препарата може да се повтори при необходимост. Третираните продукти могат да се употребяват след 24 часа от последната обработка. 

Доставките се извърпват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв. - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер. 
За поръчки за и над 50.00 лв. - БЕЗПЛАТНА доставка.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 
Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В инзвънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възмоност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. София 1000, бул. Георги С. Раковски 108, ет. 1, офис 104
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: newfresh.ltd@gmail.com и newfresh.ltd@abv.bg

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. София 1000, бул. Г. С. Раковски 108, ет. 1, офис 104
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
newfresh.ltd@gmail.com  и newfresh.ltd@abv.bg

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: